Otkrio detalje
5

Producent i tekstopisac Nile Rodgers: Michael Jackson me je spasio od alkohola i droge

Klix.ba
Producent i tekstopisac Nile Rodgers radio je s velikim imenima poput Madonne, Michaela Jacksona, Diane Ross, Davida Bowieja i Daft Punk. Za časopis The Sun otkrio je do sada nepoznate detalje o svom životu.

Ljubav prema muzici u njemu je probudila čuvena grupa The Beatles.

"Ne bih naučio svirati gitaru da nije njih. Prva pjesma koju sam naučio svirati bila je 'A Day In The Life'. To je nevjerovatna pjesma. Sada sam dobar prijatelj s Paulom McCartneyem", rekao je Nile.

Iako je bio pod velikim uticajem Beatlesa, nikada ih nije pokušao kopirati, a njegova legendarna grupa Chic obilježila je disco eru.

Međutim, veliki uticaj na njegovu karijeru imao je kralj popa Michael Jackson koji ga je i izvukao iz pakla droge.

Njihovo prijateljstvo datira od 1973. godine kada je Nile imao bend New York City, a Michael je tada bio član grupe The Jackson 5.

"Ljudi ne razumiju moj odnos s Michaelom. On je bio otkačeni tip u Jackson 5. Ja sam bio otkačeni tip u New Yorku. Bum! Bila je to ljubav", prisjeća se Nile.

Iako su bili veoma bliski prijatelji, tek devedesetih su zajedno radili u studiju.

"Imao sam veliki problem s alkoholom i drogom. Michael mi je stalno govorio kako trebam prestati i nagovarao me da se vratim muzici. Tada je radio na albumu HIStory i onda me je pozvao. Želio je da radim s njim", rekao je Nile koji je tada bio na rehabilitaciji od alkohola i droga.

Michael je bio uporan i nagovorio je Nila da se vrati muzici. Zbog toga ovaj čuveni producent i tektopisac u svojim intervjuima nikada ne zaboravlja reći da je za njegov povratak i karijeru zadužen kralj popa.

Nile je nedavno sa svojom grupom Chic objavio novi album "It's About Time", a na listu njegovih mlađih saradnika upisali su se i Lady Gaga, David Guetta, Avicii, Pharrell Williams, Kylie Minogue, Pitbull, Sigala, Disclosure i Sam Smith.