Zahtjevi zvijezda na Exit-u
0

Prodigy traži roštilj i alkohol, a Moby 5 prostorija s klimom

Sarajevo-x.com
Zvijezde ovogodišnjeg Exit festivala, koji se od 9. do 12. jula održava u Novom Sadu bile su prilično skromne u svojim zahtjevima - Moby insistira na vegetarijanskoj ishrani, članovi grupe „Korn” zahtijevaju da im na raspolaganju bude vodič po Novom Sadu, „The Prodigy” traže mnogo alkohola i meso sa roštilja.

Za razliku od prethodnih godina, kada su, naprimjer, momci iz benda „Apocalyptica” tražili da im misice prave društvo u backstageu, ili Snoop Doga koji je tražio najglasniji muzički uređaj koji može da se pronađe u Novom Sadu, ove godine muzičari su bili prilično umjereni u svojim zahtjevima.

Moby je u svom rider-u (lista zahtjeva) tražio pet klimatizovanih soba opremljenih namještajem, velikim ogledalima i kupatilom. Američkom muzičaru će na raspolaganju biti i šminkeraj i daska za peglanje, a Moby je insistirao da bukvalno svuda, u backstageu, vozilima i na sceni, stoje naljepnice sa oznakom „zabranjeno pušenje”.

Britanska pjevačica Lily Allen tražila je „Haribo” gumene bombone, nekoliko kutija cigareta, krekere, keks, sušeno voće, svježe povrće i voće, sojino mlijeko, čaj i jedan „dječiji lunch paket” koji se sastoji od sendviča, soka, jogurta, keksa, voća i čipsa.

Članovi benda „Madness” u backstageu su tražili kompletno opremljeno kupatilo i bežični internet. Za razliku od Moby-ja koji jede isključivo hranu organskog porijekla, oni su tražili jaja, pršut, kobasice, jogurt, mlijeko, ribu...

Momci iz grupe „Korn” naglašavaju da bi bilo poželjno da prostorije u backstageu budu „sa ukusom” opremljene, sa sofama, kaučima, garderoberom, ogledalima, zavjesama, tepihom i lampama. Čovjek koji će im na raspolaganju biti sve vrijeme boravka u Srbiji, mora dobro da poznaje Novi Sad, a naročito lokacije gdje se nalaze radnje sa kompjuterskom opremom, muzičke prodavnice i supermarketi.

Ekipa iz benda „The Prodigy” ne mari mnogo za zdrav život - za doručak su tražili jaja, kobasice, šunku i grilovano povrće, a za ručak supu, salatu i meso sa roštilja.

Članovi grupe „The Prodigy” koji će svojim nastupom zatvoriti ovogodišnji festival, već po tradiciji su zahtijevali da im na raspolaganju budu neograničene količine alkoholnih i bezalkoholnih napitaka uz obaveznih 12 flaša šampanjca „Veuve Cliquot”.