Dom mladih rasprodan
80

Prisustvovali smo generalnoj probi Bijelog dugmeta pred koncert: Pogledajte ekskluzivne snimke

N. O.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Bijelo dugme sutra će održati koncert u Sarajevu, a Klix.ba zabilježio je ekskluzivne snimke s generalne probe pred spektakl u Domu mladih.

Atmosfera pred koncert je odlična, a za karte je vladalo veliko interesovanje te su ubrzo po puštanju rasprodane. Sarajevskim koncertom Dugme će započeti turneju nazvanu "Doživjeti stotu", a povodom 50. rođendana sastava.

Na ekskluzivnim snimcima s probe kojoj prisustvuje Klix.ba bend je izveo svoje najveće hitove, među kojima i "Ne spavaj mala moja muzika dok svira" te "Napile se ulice".

Na slavljeničkom koncertu, Bijelo dugme će nastupiti u svom izvornom sastavu kojeg čine Goran Bregović na gitari, Alen Islamović i Mladen Vojičić Tifa kao vokali, Điđi Jankelić na bubnjevima, Zoran Redžić na basu.

Budući da bivši klavijaturisti benda Vlado Pravdić i Lazar Ristovski više nisu među živima, zamijenit će ih dugogodišnji Bregovićev saradnik, multiinstrumentalist Ogi Radivojević.

Hitove Bijelog dugmeta iz svih njihovih faza, poput "Ne spavaj mala moja muzika dok svira", "Selma", "Sanjao sam noćas da te nemam", "Na zadnjem sjedištu moga auta", "Ružica si bila, sad više nisi", "Đurđevdan" i "Evo, zakleću se", mnogobrojni obožavatelji imat će ponovno priliku slušati uživo.

"Ne slavim rođendane, ali 50 godina Bijelog dugmeta mi se nekako slavi. Ima nešto što mi se sviđa u tome. Da nakon 50 godina još uvijek je meni lijepo da to sviram, a i da ima publike koju to interesuje", rekao je ranije Goran Bregović Brega za Nedeljnik.

Njihov utjecaj na muzičku scenu bivše Jugoslavije bio je ogroman, a njihovi albumi su postali klasici modernog rocka u bivšoj zemlji. Iako je grupa prestala sa aktivnim radom 1989. godine, njen utjecaj se i dalje osjeća.