Muzika
0

Pripreme za najspektakularniji doček Nove godine u Sarajevu: Bina široka 50 metara i najveći laser show

Klix.ba
Na jedinstvenoj lokaciji Trga Bosne i Hercegovine, u srcu Sarajeva, kamere su zabilježile pozitivnu atmosferu sa sastanka organizacijskog odbora Dočeka Nove godine 2017.

Predstavnici ekipa zaduženih za produkciju koncerta Dine Merlina su stigli iz cijele Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije i Slovenije. Saznajemo da će organizacijski i produkcijski tim brojati više od 200 članova i da intenzivne pripreme teku u pozitivnoj atmosferi i iščekivanju najspektakularnijeg dočeka Nove godine u Sarajevu.

Bina će biti široka 50 metara, a za praćenje ovog supershowa bit će postavljeno više od 250m2 led ekrana, kao i najveći laser show ikada viđen u Sarajevu.

Organizatori javljaju da će javnosti uskoro biti dostupno više detalja o samom događaju kao i mapa lokacije za orijentaciju posjetilaca. Zbog velikog interesovanja javnosti mole se sve turističke agencije da dolazak autobusa prijave Turističkoj zajednici kako bi se na vrijeme osiguralo usmjerenje za pristup.

Sarajevski Čarobnjak prvi put u karijeri nastupit će u svom rodnom gradu, za najsjajniju noć u godini. Uz Dinu Merlina i goste Divanhanu, Yehan Jehan i After Affair Kanton Sarajevo i Grad Sarajevo s gradskim općinama imaju za cilj da dočekom Nove godine Sarajevo postane turistička destinacija broj jedan u regionu! Sve informacije na: http://www.dinomerlin.com/NovaGodina2017