Muzika
0

Prince će svoj novi album dijeliti besplatno

FENA
Američka rock zvijezda Prince dijeli svoj novi album besplatno i to prije službenog izdanja. Album će se dijeliti uz britanske tabloidne novine, a taj je potez uzrokovao mnogo polemika i neodobravanja među trgovcima muzikom.

Princeov novi album "Planet Earth" koji sadrži 10 pjesama, biti će uključen s nadolazećim izdanjem novina Mail u nedjelju 15. jula, potvrdio je direktor novina, Stephen Miron. Službeno izdanje albuma očekuje se 24. jula.

"Ovo je prvi put da se čini nešto takvo. Prije smo dijelili CD-ove i DVD-ove ali ovo je jednostavno prelazak na sasvim novi nivo", izjavio je Miron.

Neki su dočekali ovu vijest s manje entuzijazma. "Umjetnik prethodno poznat kao Prince bi trebao znati da bi zbog takvog ponašanja mogao biti poznat kao Umjetnik prethodno dostupan u muzičkim prodavnicama", izjavio je Paul Quirk iz udruge Entertainment Retailers Association.

Quirk također smatra kako je to uvreda svim onim muzičkim prodavnicama koje su podržavale Princea tijekom njegove karijere. Sa strane izdavača novina ovo je korak naprijed, pošto je mamljenje čitatelja raznim darovima postala uobičajena praksa u borbi za čitatelje. Prince trenutno planira turneju od 21 koncerta koje će održati u Londonu ove jeseni.