Muzika
0

Prijavilo se više od 25 bendova iz cijele BiH na Jäger Music Night

Klix.ba
Konkurs za učešće u programu Jäger Music Night 2013 zatvoren je u petak, 31. maja, nakon petnaest dana. Za učešće se prijavilo više od 25 bendova iz cijele Bosne i Hercegovine, što je više nego prošle godine i dokazuje da je BiH demo rock scena itekako živa.

Veliki broj prijavljenih olakšao je posao organizatorima i žiriju koji će imati veći izbor, te će lakše odabrati najkvalitetnije bendove.

Na konkurs su se mogli prijaviti svi bh. demo bendovi koji sviraju neki od žanrova rock'n'rolla, a čiji su članovi punoljetni državljani BiH, koji do prijave nisu objavili samostalni album.

Izabrani učesnici Jäger Music Nighta 2013 će i ove godine imati priliku da sviraju na plaćenim nastupima koji će se u sklopu programa održavati širom BiH.

Podsjećamo, bend koji pobijedi u ovogodišnjem izdanju Jäger Music Night bit će nagrađen mogućnošću da snimi i objavi svoj prvi album, dok je za drugoplasirani i trećeplasirani bend osigurana vrijedna nagrada u vidu poklon bona za muzičku opremu.

Pristigle prijave ocjenjuje žiri sastavljen od predstavnika bh. muzičke industrije i zastupnika Jägermeistera za BiH, a bendovi finalisti će biti poznati sredinom juna.

Izabrani bendovi će biti kontaktirani direktno, a konačna lista će biti objavljena i na službenoj Facebook stranici Jägermeistera u BiH: https://www.facebook.com/JagermeisterBIH.

Detalji o ovogodišnjem takmičenju, datumima i lokacijama bit će objavljeni u narednom periodu.

Sve dodatne informacije možete pronaći na www.jaegermusicnight.ba i na Facebook stranici Jägermeister Bosna i Hercegovina.