Muzika
0

Prijave za Jaeger Music Night 2012. do 5. maja

FENA
Bend Polaroid Trip
Bend Polaroid Trip
Konkurs za učešće u ovogodišnjem izdanju Programa Jaeger Music Night 2012. bit će otvoren do 5. maja.

I u četvrtom izdanju Programa Jaeger Music Night bh. bendovi će dobiti priliku za afirmaciju na muzičkoj sceni, saopćeno je iz Pres- službe Jaegermaistera.

Stoga se pozivaju svi bh. demo bendovi koji sviraju neki od žanrova rock'n'rolla da se prijave za učešće u Jaeger Music Nightu 2012.

Bend koji pobijedi u ovogodišnjem izdanju Jaeger Music Nighta bit će nagrađen mogućnošću da snimi i objavi svoj prvi album, a vrijedne nagrade predviđene su i za drugoplasirani bend, kao i za bend koji pokaže najviše truda i zalaganja tokom trajanja programa.

Prvi pobjednici Programa Jaeger Music Night iz 2009. godine, grupa "Berette" iz Širokog Brijega snimila je prvi album nakon pobjede, kao i bend "Siledžije" iz Ljubuškog, koji je pobijedio 2010. godine u drugom izdanju ovog programa.

Pobjednici trećeg Programa Jaeger Music Night 2011, grupa "Polaroid Trip" iz Sarajeva, priprema prvi nosač zvuka u studiju Skirlibaba pod etiketom izdavačke kuće "Ekipa", što dokazuje uspjeh programa Jaeger Music Night u zalaganju za podršku mladim bh. demo bendovima.

Kao i u prošlim izdanjima Programa, učesnici će se publici predstaviti na plaćenim nastupima koji će biti održani širom BiH i na kojima će se, u svojevrsnim muzičkim duelima, takmičiti s drugim izabranim bendovima.

Bit će održana tri kruga takmičenja, a u svakom će biti eliminirani bendovi koji osvoje manje glasova. Za svoje favorite glasat će publika.