Dostupan online
16

Presjek Kekinove karijere na live albumu "Soundtrack za život", uskoro nastupa u Sarajevu i Banjoj Luci

N. O.
"Soundtrack za život - Live At Vintage" koncertni je album i istoimena turneja Mile Kekina i njegovog novog benda od danas dostupna na svim digitalnim servisima.

Live album je sukus Kekinove dugogodišnje karijere koji je zvukom i slikom snimio na koncertu u Vintage Industrial Baru u novembru prošle godine kada je promovirao svoj aktualni album "Nježno đonom".

Album koji naveliko hvale i publika i kritika uvršten je u 10 najboljih nacionalnih izdanja 2023. godine, a sam Mile ističe ovaj koncert kao jedan od najboljih u svojoj karijeri.

Fenomenalnom svirkom u krcatom Vintageu, Mile je s bendom publici dao i zadnji atom snage, a pjesme koje se nalaze na ovom koncertnom albumu su ne samo presjek njegove karijere, nego i najbolji opis posla kojim se bavi.

"Cijelo vrijeme tražim prave riječi da mi budu mačeta s kojom ću sjeći sve što mi smeta kao što sam napisao u pjesmi 'Soundtrack za život'. Cijela audio i videosnimka izlazi bez umjetnih aroma i pojačivača okusa iliti zvuka, baš onako kako je odsvirano i otpjevano, organski, live, bez semplova i ritam mašina što ćemo dokaza", govori Kekin

Live singl koji izlazi paralelno s albumom je veliki hit "Reno 4" koji je originalno izašao na njegovom albumu "Kuća bez krova" prije šest godina. Pjesma je tjednima bila jedna od najslušanijih diljem zemlje.

"Svi oni koji žive Bogu iz leđa znaju kakav je to osjećaj kad prvi put sjedneš u svoj auto, kad te instantno preplavi osjećaj potpune slobode jer znaš da više nema čekanja noćnih tramvaja ili žicanja vozača da te usput negdje odbace. Moj prvi auto je bio legendarni Reno 4, naravno polovni, ali jeftin, pouzdan i romantično neudoban, a najpoznatiji po mjenjaču koji strši kao drška kišobrana desno od komandne ploče i tako ne razdvaja zaljubljene. Nakon isključivo muške zanatske srednje škole, upisao sam Filozofski fakultet s 90 posto cura. Sad imam svoj auto i praznu gajbu na brdu iznad Gajnica. Put švalerski mi je širom otvoren, ali ja se eto, već na prvoj godini zaljubim u jednu Vesnu i ostanem s njom idućih sedam godina. Ona se taman vratila iz Amerike, a ja između predavanja jurim na snimanje svog prvog albuma - 'Džinovski'. Sve to i još poneki autobiografski detalj sam utrpao u jednu pjesmu i usput otkrio da se svako u mojoj generaciji barem jednom vozio, ljubio ili nešto više od toga u legendarnoj četvorci", rekao je .

U sklopu turneje "Soundtrack za život" Mile će nastupiti u Sarajevu 16. februara klub Cinemas Sloga i u Banjoj Luci, 17. februara u KSB-u.