|

Prepuna dvorana Borik pjevala s Gibonnijem

Prepuna dvorana Borik pjevala s Gibonnijem
0
S
Sarajevo-x.com
15.2.2011. u 08:05
15
komentara
0

dijeljenja
1/9
2/9
3/9
4/9
5/9
6/9
7/9
8/9
9/9
"Gorjela" je sinoć, na Dan zaljubljenih, prepuna dvorana Borik u Banjoj Luci od odlične atmosfere koju je svojim koncertom napravio Gibonni s bendom i gostima.
Više od 5.000 posjelaca, ali i oni koji su stajali van dvorane, jer nisu uspjeli doći do ulaznica, koje su rasprodane u dva dana, bili su kao jedno. Odlična publika, koja zna i cijeni dobru muziku i umjetnike kakav je Gibonni.

Nije bilo pjesme koju je Gibonni pjevao, a da ga u stopu nije pratila i publika, koja ga je na trenutke znala i nadglasati.

Kao i u Sarajevu, gosti koncerta bili su američka soul pjevačica Honey Larochelle i uvijek zanimljivi i energični Damir Urban, koje je publika zasluženo nagradila ovacijama.

Vrhunsko ozvučenje i rasvjeta, savremena scenografija s videozidom, na kojem su za svaku pjesmu emitovane druge animacije, dodatno su poboljšali i onako izvrsnu svirku.

Nije ni čudo da je sve bilo tako dobro jer je banjalučka publika s nestrpljenjem čekala ovaj prvi Gibonnijev koncert u njihovom gradu, a ne bi se trebali iznenaditi ako bi Gibonni ponovno došao već ovoga ljeta u nekom, kako je i sam rekao, "unplugged izdanju".

Trilogija Gibonnijevih koncerata u Bosni i Hercegovini u okviru turneje "Toleranca", a pod generalnim pokroviteljstvom HT Eroneta, nastavlja se 26. 2. koncertom u Tuzli.
Prijavi grešku


Komentari (15)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...