U izvedbi Ambasadora
4.8k

Preporođena žičara dobila svoju pjesmu i spot: Trebević opet silazi u grad

Klix.ba
Bivši članovi Ambasadora Hari Varešanović, Ismeta Dervoz, Zdravko Čolić i Jasna Gospić najavili su Dan grada Sarajeva prigodnom pjesmom "Trebević opet silazi u grad". Na konferenciji za medije koju je priredilo čelništvo Grada premijerno je predstavljen i spot.

Pjesma koju potpisuje Zlatan Fazlić Fazla nastala je prošle godine i donosi bujicu sjećanja, a ujedno daje i nadu da će ona nastaviti graditi nove generacije na istom mjestu - Trebevićkoj žičari, poručeno je iz Gradske uprave.

Foto: N. G./Klix.ba
Foto: N. G./Klix.ba

Inspiracija za pjesmu je svakako obnova Trebevićke žičare koju sada prati i muzička priča o poznatim sarajevskim padinama koje su oslikale mnoga djetinjstva, ali i dala optimizam za bolje i sretnije dane.

"Sjećanja naviru, nose nas, pogotovo od trenutka kada smo saznali da ćemo učestvovati u ovom projektu. Mnogo mojih snova nestalo je prestankom rada žičare. Ovaj projekt za mene je čast, velika radost, ali i odgovornost", ističe Jasna Gospić.

Foto: N. G./Klix.ba
Foto: N. G./Klix.ba

Grupa Ambasadori bila je odskočna daska ovim umjetnicima, zato ne čudi da ih je ideja o ponovnom okupljanju, u svrhu snimanja ove pjesme, oduševila.

"Ova pjesma je svojevrsna himna. Žičara je dio našeg života, naše mladosti", kaže Zdravko Čolić.

Foto: N. G./Klix.ba
Foto: N. G./Klix.ba

Ovu sjajnu pjesmu je proteklih dana snimao i producirao vrsni Nikša Bratoš.

Podsjećamo, Trebevićka žičara će nakon više od 25 godina biti puštena u rad na Dan grada Sarajeva, 6. aprila 2018. godine.