Nakon borbe sa koronom
19

Preminuo pjevač svjetski poznate grupe "Il Divo": Ovakav glas i duša više se neće roditi

I. B.
Instagram/Il Divo
Instagram/Il Divo
Carlos Marin, pjevač čuvenog kvarteta "Il Divo", preminuo je u 53. godini od posljedica koronavirusa.

Nakon što se zarazio virusom, pjevač je 7. decembra smješten u bolnicu u Manchesteru. Zbog problema sa razinom kisika priklučen je na respirator, a prošle sedmice stavljen u induciranu komu.

Nažalost, pjevač je izgubio bitku za život.

Vijest o njegovoj smrti objavili su preostali članovi grupe David Miller, Sebastien Izambard i Urs Buhler.

"Teškog srca obavještavamo vas da je naš prijatelj i partner Carlos Marin preminuo. Nedostajat će prijateljima, porodici i obožavateljima. Ovakav glas i duša se više neće roditi", saopštili su.

Da se nešto ozbiljno dešava, bilo je jasno nakon što je Il Divo otkazao ostatak svoje turneje u Ujedinjenom Kraljevstvu.

"Već 17 godina nas četvorica smo zajedno na izvanrednom putu Il Diva. Nedostajat ćeš nam. Molimo se da tvoja duša počiva u miru", dodali su.

Povodom njegove smrti javili su se i tužni obožavatelji.

"Kakav glas je on imao, počivaj u miru", "Tužno", "Srce mi je prepuklo", "Odlazak još jednog velikana", "Imao je glas anđela", "Ovo je tako tužno. Il Divo je obilježio moje djetinjstvo", "Veliki gubitak", "Vrhunski talent i divno stvorenje", samo su neki od komentara.

Il Divo je multinacionalna grupa koja je nastala 2003. kada ju je okupio Simon Cowell. Proslavila se hitovima koji su obarali sve ljestvice slušanosti, a smatraju se pionirima opernog popa tzv. "popere".

Od postanka prodali su 30 miliona primjeraka albuma diljem svijeta te milione karata za svoje koncerte, a dobitnici su 160 zlatnih i platinastih albuma u više od 33 zemlje.

Neki od njihovih nepravaziđenih hitova su "Regresa a Mi", "Amazing Grace", "The Power of Love", "Si Tu Me Amas" i mnogi drugi.

Marin je rođen 13. oktobra 1968. u Njemačkoj. Sa 12 godina preselio se u Španiju. Kao član kvarteta "Il Divo" djelovao je od samog početka, a uz tenore Ursa i Davida te pop pjevača Sebastiena, Marin je bio bariton.

Često je govorio da je pjevanje njegov način života te da istim može reći ono što osjeća.

"Pjevanje je ono zbog čega se osjećam živim. Hvala vam što ste mi dopustili da živim od onoga što volim", rekao je jednom prilikom.