"Lepo spavaj, druže"
40

Preminuo muzičar Mikica Zdravković, basista benda Čovek bez sluha

N. V.
Foto: Andreja Marković
Foto: Andreja Marković
Muzičar Mikica Zdravković, rođen 1974. godine iz Kragujevca preminuo je rano jutros nakon višednevne borbe sa koronavirusom.

Basista bendova Čovek bez sluha i Vesele osamdesete, muzički promoter, panker i jedan od osnivača poznatog Arsenal Festa Mikica Zdravković je, kao malo ko na ovim prostorima, svojim djelovanjem oplemenio i zadužio muzičku scenu i Srbije u kojoj je živio, ali i regiona.

Zadužio nas je sve neizmjerno i svojom ljudskošću i humanošću - kvalitetima koji danas toliko nedostaju, a čije je Mikica Zdravković bio oličenje.

"Čovjek dobre i velike duše, izuzetno blag i duhovit, strpljiv i spreman da pomogne, Mikica je uvek bio najbolji kad je bilo najteže. Jedan od najboljih. Prijatelj, drug, brat", rekli su za njega iz Arsenal festa.

Festival će također naći način da dostojanstveno i trajno oda priznanje čovjeku bez kojega ne bi ni bilo kragujevačkog festivala.

Do tada...

"Lepo spavaj, druže,

dobri dečko naš, i dok gore sveće, znaj da ima nas. Verni istoj priči, što stojimo u redu, vidimo se uskoro u nekom nebeskom bendu".

(Čovek bez sluha - Nebeski bend)