Opraštaju se kolege
13

Preminuo bivši basista benda AC/DC Paul Matters

E. Sk.
Bivši basista rock benda AC/DC Paul Matters preminuo je jučer, a njegov odlazak ostavio je u nevjerici brojne kolege iz svijeta muzike.

Matters se bendu AC/DC pridružio 1975. godine nakon objavljivanja albuma "High Voltage". On je zamijenio originalnog basistu Larryja Van Kriedta, ali ga je pokojni frontmen Bon Scott otpustio nakon samo nekoliko sedmica.

Matters je napustio svijet muzike nakon razlaza s legendarnim australijskim rokerima, a u bendu ga je zamijenio Mark Evans, piše Guitar World.

Vijest o Mattersovoj smrti je na Facebooku saopćio njegov prijatelj Rod Wescombe koji je otkrio da je muzičar živio povučeno u poznim godinama i da je rokerski način života ostavio posljedice za njegovo zdravlje.

"Šokiran sam i tužan od kada sam čuo za smrt Paula Mattersa. Upoznao sam ga 1973. godine kada je svirao bas u Armagedonu na svirci u Hamiltonu. Volio je zabave. Svirali smo zajedno u jednom bendu - Miss Australia Band na svirci na trajektu na jezeru Macquarie. Sjećam se da me uvijek mogao nasmijati i mnogo će nam nedostajati", napisao je Wescombe.