Muzika
0

Premijerno prikazana nova verzija Madonninog spota

Klix.ba
Madonnin spot za pjesmu <i>American Life</i> je ponovo snimljen u nenasilnoj verziji i premijerno prikazan na tv kanalu VH1.

Madonna je nedavno povukla originalnu verziju ovog spota jer je smatrala da je nasilna i da su teme spota bile neprimjerne zbog konflikta u Iraku. U prvom spotu su bile prikazane eksplozije, modna revija vojne odjeće i sama Madonna koja je plesala u uniformi. Na kraju spota je bacila bombu u krilo imitatora predsjednika Busha.

U novoj verziji koju je premijerno emitovao VH1 Madonna ostaje u uniformi, ali jednostavno pjeva ispred pozadine na kojoj se smjenjuju zastave različitih država.

Kada je Madonna odlučila povući originalnu verziju, rekla je da je to zbog osjetljivosti situacije i poštovanja prema vojsci. Međutim, u posebnoj emisiji koju je također emitovao VH1, 44-godišnja pjevačica je izjavila da je veoma ljuta zbog toga da su određeni izvođači nakon izraženog negodovanja zbog rata iskusili pad u prodaji svojih albuma. Npr. članice grupe Dixie Chicks su se našle na udaru nakon što je glavna pjevačica Natalie Mainos tokom nastupa u Londonu izjavila da ju je sram što je Bush predsjednik njene države, zbog čega je kasnije tražila javno oproštenje. Međutim, nakon te izjave, prodaja njihovog albuma Home je užasno pala.

"Smiješno je da se borimo za demokratiju u Iraku, jer ovdje uopće ne slavimo tu istu demokratiju, zato što ako bilo ko izjavi nešto protiv predsjednika ili rata biva kažnjen, a to nije demokratija – to je samo netolerancija.", izjavila je Madonna.

Što se tiče ostalih vijesti, Madonna je nedavno porekla glasine da je njen brak u nevolji i rekla da je sex u četrdesetim godinama najbolji. Ona kaže da su glasine o raskidu sa Guy Ritchiem apsurdne, ali da je taj brak zaista drugačiji od onoga što su i ona i Ritchie pretpostavljali prije dvije godine kad su se vjenčali. Majka dvoje djece, od kojih je jedno Ritchievo, kaže da nije trudna, ali da u svakom slučaju želi imati još djece.