{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Premijerno na Klix.ba: Divanhana i Zmajevi u sevdalinci "Zvijezda tjera mjeseca"

Klix.ba
4.6.2014. u 11:00
2.869
Premijerno na Klix.ba: Divanhana i Zmajevi u sevdalinci "Zvijezda tjera mjeseca"
2.869
 
U proteklih pola godine bosanskohercegovački bend Divanhana intenzivno je radio na realizaciji svog novog projekta "Bodrimo Zmajeve, širimo sevdah", a danas na Klix.ba premijerno pogledajte njihov novi videospot za pjesmu "Zvijezda tjera mjeseca".
Ideja projekta je promocija nedavnog historijskog sportskog uspjeha Fudbalske reprezentacije BiH, jednako kao i afirmisanja kulturne baštine naše zemlje.

Još u januaru 2014. godine Divanhana je sarađivala sa Fudbalskim savezom BiH, te pokrenula inicijativu da u svrhu realizacije navedenog projekta svim simpatizerima Zmajeva i ljubiteljima tradicionalne muzike BiH poklone jednu od najpoznatijih sevdalinki "Zvijezda tjera mjeseca", te za nju snime i video.

Video ilustrira ljubav i podršku navijača, koji su u proteklih 20 godina fanatično bodrili reprezentaciju sa raznih krajeva BiH i svijeta, te efikasnost i elegantnost plasmana iste na Svjetsko prvenstvo u Brazilu. U spotu se, pored članova benda Divanhana, pojavljuju i kapiten Zmajeva Emir Spahić te mladi fudbaleri Ognjen Vranješ i Muhamed Bešić. Interesantno je izdvojiti da je u realizaciji spota učestvovalo više od 500 statista, te su kadrovi snimani na više od 20 lokacija grada Sarajeva. Spot je realizovala produkcijska kuća Gotiva na čelu sa Murisom Beglerovićem.Svoje note u sevdalinku "Zvijezda tjera mjeseca" su uz Divanhanu upisali i jedan od najuspješnijih bosanskohercegovačkih gitarista Emir Hot, koji godinama živi i radi u Londonu, te virtuozni makedonski majstor trube Džambo Agušev sa svojim orkestrom. Pjesma je snimana u studiju LongPlay u Sarajevu, a produkciju potpisuju Borjan Milošević i Neven Tunjić.

Pjesmu od ovog trenutka možete preuzeti besplatnim downloadom na službenoj stranici benda www.divanhana.ba.

Bodrimo Zmajeve, širimo sevdah!

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: