Muzika
565

Predstavnici BiH na Eurosongu u Cazinu snimaju spot za pjesmu "Ljubav je"

Piše: M. Ć.
(Foto: Klix.ba)
U jedinstvenom i prelijepom ambijentu Starog grada Ostrožca u Cazinu danas je započelo snimanje spota za pjesmu "Ljubav je", s kojom će Dalal, Deen, Jala i Ana Rucner predstaviti našu zemlju u Stockholmu na ovogodišnjem Eurosongu.

Prvog dana snimanja, zabilježena je odlična atmosfera među svim članovima tima, a zašto je baš odabran Cazin i lokacija Stari grad Ostrožac, otkrili su nam Dalal i Deen.

"Moj muž je iz Bihaća, često sam u Krajini i ova lokacija mi je pomalo ličila na Game of Thrones, jer volim gledati tu seriju. Kada sam prvi put vidjela ovo mjesto znala sam da bih tu voljela snimati spot, posebno kada je ova pjesma u pitanju i mislim da će to biti jedna lijepa promocija za našu zemlju", kaže Dalal Midhat Talakić.

Fuad Backović Deen napominje da se radi o jednoj od najljepših lokacija ovog tipa ne samo u našoj zemlji, već i u regionu.

"Ovo mjesto krije iza sebe veliku historijsku priču i pozadinu i mislimo da će se veoma dobro uklopiti u našu pjesmu o ljubavi, a isto to želimo predstaviti i evropskoj publici", ističe Deen.

Ni Jala ne krije oduševljenje odabranom lokacijom.

"Veoma mi se sviđa, kao i cjelokupni ambijent i nadam se da će sve biti onako kako smo i zamislili. Prezadovoljan sam. Dan je dobar, društvo je dobro, ljudi su dobri, ona prava bosanska atmosfera", kaže Jasmin Fazlić Jala.

Danas je prvi snimanju pristupio Deen, dok su ostali čekali da pod iskusnom režiserskom palicom Vedada Jašarevića odrade svoj dio posla.

Spot će se snimati još sutra, i to u dvije jezičke varijante: bosanskoj i engleskoj, dok će javnosti biti predstavljen polovinom ovog mjeseca.