Regionalno finale
3

Predstavljeni favoriti iz sjene ovogodišnje Red Bull RapLike

Klix.ba
Regionalno finale Red Bull RapLike 2018 bit će održano za nekoliko dana. Osam top MC-ijeva iz BiH, Hrvatske i Srbije će se u subotu, 30. juna, na Sonom trgu u Tuzli boriti za titulu najboljeg regionalnog freestylera. Pored očekivanih, tu je i nekoliko favorita iz sjene.

Trenutak koji su ljubitelji hip hopa u regionu dugo čekali sasvim je blizu. U subotu će se u gradu soli suočiti osam najboljih rap improvizatora iz tri zemlje učesnice, kako bi u međusobnim duelima odlučili novog regionalnog prvaka u repanju slobodnim stilom. To su Arot, Sokol i MC Nuha iz BiH; Usce, Krljo i Tzre iz Hrvatske; te Samuraj Krek i Loco Morocco iz Srbije.

Pobjednici državnih finala (Sokol, Usce i Samuraj Krek) te aktuelni regionalni prvak Arot logično bi mogli ponijeti epitet favorita, ali ni u kom slučaju ne treba zanemariti MC-ijeve koji su mjesto u regionalnom finalu izborili zahvaljujući pozivnici žirija.

Kratki videoprofili donose predstavljanja favorita iz sjene: Krljo, MC Nuha, Loco Morocco i Tzre koji otkrivaju šta je za njih freestyle, šta očekuju u Tuzli, koji su njihovi motivi za prijavu...

Krljo je dobro poznato ime na regionalnoj freestyle sceni. Zagrebački MC je prošle godine furiozno otvorio regionalno finale, da bi pokleknuo u polufinalu. Reper koji je istinski posvećen vještini freestylea ove će godine pokušati doći do samog vrha, i neće biti nikakvo iznenađenje ako u Tuzli stigne jako daleko.

MC Nuha je veteran freestyle borbi u BiH i regionu, viceprvak Red Bull MC Battlea 2012. Prošle godine je na regionalnom finalu imao nesreću da na samom početku takmičenja naiđe na kasnijeg finalistu Samuraja Kreka i ispadne već u prvom krugu borbi. MC na kojeg uvijek treba ozbiljno računati.

Loco Morocco, mladi MC iz Požarevca, definitivno je najveće iznenađenje ovogodišnjeg izdanja Red Bull RapLike. Državno finale u Srbiji je bilo njegovo prvo freestyle takmičenje, na kojem je oduševio publiku i sudije te osvojio drugo mjesto. U polufinalnoj borbi je nagrađen vjerovatno najdužim ovacijama u historiji takmičenja.

Tzre, MC iz Zagreba, odličnim nastupom na državnom finalu u Hrvatskoj zaslužio je specijalnu pozivnicu žirija za učešće u regionalnom finalu Red Bull RapLike. Sudeći po njegovom nastupu u Zagrebu, nema sumnje da će u Tuzli dati sve od sebe da opravda ukazano povjerenje.

Oni će u subotu pokušati da iskoriste svoju priliku, a ovaj put će ih ocjenjivati žiri u kojem će sjediti Frenkie, Vojko V, Kendi, Toza (Rap Skillz) i Zlatko. Voditelji su Sajsi MC i Helem Nejse, a odgovornost za muzičku podlogu preuzima DJ Soul. Takmičenje na Sonom trgu počinje u 19h, a ulaz je slobodan.

Za sve vijesti i informacije, pratite web stranicu i Facebook profil takmičenja.