Muzika
0

"Predgrupa" u Slozi 15. aprila

Sarajevo-x.com
U petak, 15. aprila, u sarajevskom klubu Cinemas/Sloga će svoj samostalni koncert održati bh. bend “Predgrupa”.

Ovaj bend se okupio 2003. godine u Gračanici, a već 2004. godine objavljuju svoj debitantski album pod nazivom "Rock and roll žvake". Te godine osvajaju prvo mjesto na festivalu "Baščaršijske noći" te na taj način sebi obezbjeđuju nastup na velikom koncertu Dine Merlina koji je održan na Koševu. 2005. godine učestvuju na projektu “Moja BIH”, takmičarskom festivalu za mlade bendove koji je organizovao Radio Mir i Eufor, na kojem osvajaju drugo mjesto, što im donosi snimanje video spota za njihov singl "Da sutra ne bi bilo".

Na poziv Francuske ambasade 2006. učestvuju na festivalu “Rocktambule” u Grenoblu kao gosti poznatom francuskom punk bendu “Les Wampas”.

Krajem 2008. godine počinju sa snimanjem svog drugog albuma “Komercijala” koji izlazi u 2009. godini, a za najavni singl sa albuma “Muškarci ne plaču” su snimili video spot.

Oba albuma, “Rock and roll žvake” i “Komercijala” se mogu besplatno preuzeti sa njihove web-stranice www.predgrupa.com, a na koncertu se lično možete uvjeriti u njihovu žestinu, usviranost i kvalitet.

Kao gosti na koncertu će nastupiti "Filling Silence", melodični sarajevski alternativni rock bend koji trenutno radi na svom debitantskom albumu i koji će publici predstaviti svoje autorske pjesme.

Ulaznice za koncert će koštati 5 KM i mogu se kupiti u Cinemas Clubu.