Sarajevsko pivo Holiday Pub
0

Pravoslavna Nova godina proslavljena uz "balkanski blues"

Sarajevo-x.com
(Foto: Vanja Čerimagić)
U Sarajevsko pivo Holiday Pubu je u petak navečer proslavljena Pravoslavna Nova godina nastupom izvrsne grupe Mostar Sevdah Reunion.

U prepunom Holiday Pubu je Mostar Sevdah Reunion izveo svoj fenomenalni repertoar, kojeg čini fuzija sevdalinki i romske muzike u modernim aranžmanima i kojeg mnogi opisuju kao balkanski blues. Tako je ovaj poznati sastav još jednom održao odličan koncert pred prezadovoljnom publikom, koja je uživala u njihovim najvećim hitovima kao što su Mujo kuje konja po mjesecu, Čudna jada od Mostara grada, Mostarski dućani...

Ostalo je još dva dana do kraja Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketa, ali i dalje će posjetiteljima na raspolaganju biti brojni zanimljivi sadržaji. Večeras (subota) će u Sarajevsko pivo Holiday Pubu nastupiti Sarajevski tamburaši, koji će još jednom izvesti svoj najbolji muzički repertoar, s početkom u 20 sati.

Od 17 sati će biti održan i poseban program na pozornici ispred velike jelke na Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketu u kojem će učestvovati poznati dječiji voditelj Elvir Hadžijamaković Lilo, Djed Mraz i DJ Jasmin. Ovaj program će biti održan i u nedjelju, 15. januara, s početkom u 17 sati.

U proteklom periodu je u ASA Čarobnom svijetu Moja Banka organizirala kreativno druženje sa najmlađim posjetiteljima, a dodijeljeni su i poklon paketići za najmaštovitije dječije radove. U ASA Čarobnom svijetu i danas će biti dodijeljeno još 10 poklon paketića za najmaštovitije dječije radove, a u 14:30 sati će za mališane biti odigrana i još jedna lutkarska predstava.

Posljednjeg vikenda Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketa Djed Mraz i vilenjak će se sa djecom družiti od 12 do 14 sati i od 16 do 20 sati.