Slijede velika uzbuđenja
103

Poznati su učesnici bh. finala Red Bull RapLike 2019

D. B.
Red Bull RapLika, najveće regionalno takmičenje u freestyle repanju, se zahuktava i ljubitelje hip hopa očekuje nekoliko sedmica uzbudljivih događanja. Već ovog vikenda, u subotu 2. novembra u sarajevskom klubu Underground, s početkom u 21 sat, na rasporedu je bh. finale ovogodišnjeg izdanja popularnog takmičenja.

Nakon što je prije nekoliko dana okončan period za prijave repera iz BiH, stručni žiri se odmah dao na posao, koji nije bio nimalo lagan. Ipak, na kraju su odabrali imena osam najboljih, koji će se u subotu boriti za titulu najboljeg bh. freestylera i priliku da predstavljaju svoju zemlju u regionalnom finalu.

Osam MC-ijeva kojima je žiri poklonio povjerenje i odabrao ih za nastup u državnom finalu su: Sokol, Darko Richter, Noti Limun, Shizi, Lerma, 2000mc, Nyca i Do3aR.

Oni će u subotu "ukrstiti rime“ i u verbalnim dvobojima jedan-na-jedan nadmetati se u sklapanju improvizovanih stihova - iz glave i na licu mjesta. Pobjednik državnog finala i jedan MC kojeg na osnovu nastupa odabere žiri dobit će priliku da se na regionalnom finalu bore za prestižni naslov najboljeg freestyle repera u regionu.

Pored zanimljivog takmičenja i žestokih betlova, publika će u subotu u Undergroundu imati priliku da uživa i u nastupima poznatih imena bh. hip hop scene. U ulozi voditelja bit će Čika Gagara i Stihomir Klepić iz popularnih Helem Nejse.

Ulaznice za subotnji event već su u prodaji i mogu se kupiti u kafe baru Opera u Sarajevu, a važno je napomenuti da uz svaku kupljenu ulaznicu (koja košta 10 KM i uključuje konzumaciju) gledaoci dobijaju i dvije pozivnice za veliko regionalno finale, koje će biti održano 16. novembra u sarajevskoj Zetri. Obzirom da je ograničen broj ulaznica pušten u predprodaju, organizatori savjetuju da se ulaznice za Underground kupe na vrijeme.

Sedmicu nakon bosanskohercegovačkog, na rasporedu su i državna finala u Hrvatskoj i Srbiji, nakon čega slijedi novi hip hop spektakl i regionalno finale Red Bull RapLike 2019 u Zetri.

Sve informacije i vijesti dostupne su na www.redbull.ba, te na Facebook profilu i zvaničnoj stranici takmičenja.