Dom mladih
0

Povratak sarajevske urbane muzičke scene

Sarajevo-x.com
Rigorozni
Rigorozni
U okviru promocije Programa revitalizacije urbane muzičke scene u Sarajevu, sutra će se u Domu mladih sa početkom u 21 sat održati koncert mladih bendova "Rigorozni", "Spanish flyz" i "Roditeljska pažnja", a za sve zainteresirane ulaz će biti besplatan.

Radi se projektu Udruženja Art Forum, koji će uključivati otvaranje scene pod nazivom Teartar-Amfiteatar, koja je opremljena razglasom i rasvjetnom opremom i ima kapacitet od nekoliko stotina posjetilaca. Nekoliko renoviranih prostora za probe bit će na usluzi muzičkim grupama i to bez naknade.

"Oko ovog programa okupilo se nekoliko iskusnih entuzijasta sa željom da se rad perspektivnih i mladih muzičkih grupa prati, tehnički i savjetodavno pomaže i naravno producentski uobliči. Ta saradnja treba dati rezultate u bliskoj budućnosti, čime bi Sarajevo počelo postepeno vraćati status regionalnog centra muzičkih zbivanja. Želje su velike, plan je ambiciozan, ali za početak je važno krenuti pravim putem“, kaže Zlatan Fazlić Fazla, bh. kantautor i jedan od osnivača Udruženja Art Forum.

Napominje da se u ovom trenutku na rasporedu za probe nalazi 16 grupa a još nekolicina njih je uključeno u izvedbeni dio, jer imaju svoje vlastite prostore za vježbanje.

"Ovu aktivnosti planiramo proširiti na cijeli prostor BiH pozivom za nastupe svim perspektivnim muzičkim grupama mladih iz unutrašnjosti“, dodaje Fazla.