{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Potvrđeno: Mostarce za Novu godinu zabavljaju Zoster i Mostar Sevdah Reunion

10.11.2017. u 08:00
39
30
Potvrđeno: Mostarce za Novu godinu zabavljaju Zoster i Mostar Sevdah Reunion
39
Poseban tim Grada Mostara za organizaciju dočeka Nove godine na svom radnom sastanaku saopćio je informacije vezane za javni doček 2018. godine u Mostaru. Kao što je to naš portal već objavio, Mostarce će za najluđu noć zabavljati domaći bendovi od kojih se posebno ističu Malter ego, Zoster i Mostar Sevdah Reunion.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
"Sama ideja za doček Nove godine došla je od foruma koji okuplja veći broj kreativaca iz Mostara. Gradonačelnik je rado prihvatio tu ideju. Okupili smo sjajnu ekipu i ovo će sigurno biti jedna lijepa mostarska priča. Muzičari koje smo angažovali su iz Mostara, a uvrstit ćemo i još neke glumce i plesače jer još nismo potpuno definisali program", kazala je Sanela Ćorić iz Odjela za društvene djelatnosti Grada Mostara.

Budžet za ovu aktivnost je 80 hiljada KM, a s obzirom na to da sve dolazi u dane vikenda, program će trajati dva dana. Organizatori su istakli da očekuju da će program privući značajan broj turista da Novu godinu dočekaju baš u Mostaru.

Odabrana lokacija je plato pored Lenjinovog šetališta, a organizator je to objasnio željom da doček bude što je moguće bliže centru grada i dostupan svim građanima Mostara.

Mili Tiro koji je u ime organizatora zadužen za sam program kazao je kako je produkcijski tim posložio program koji bi trebalo da bude zanimljiv i za širu publiku, izvan samog Mostara.

"Program kreće dan prije, 30. decembra, a na programu su mladi bendovi. Već od 11:30 ide Tale Quale, nakon njih Floridus. Večernji program čine Smooth Groove, mlada jazz grupa iz Mostara, potom bi Blues Caravan trebao donijeti djelić blues atmosfere, a poslije njih nastupa bend Malter ego koji završavaj tu večer", kazao je Tiro.

Najbolje je naravno ostavljeno za posljednju noć u 2017. godini.

"Taj dan imamo i Dječiju novu godinu za koju pripremamo poseban program koji još nije potpuno definisan, ali će sigurno biti zanimljiv, a desit će se od 12 do 14 sati. Večernji program i sam doček Nove godine počinje u 20 sati kada nastupaju Mostar Rock School Blues Band. Nakon njih ide Zoster, bend koji ne treba posebno predstavljati i koji je odbio mnoge pozive, da bi nastupao u svom gradu. Mostar Sevdah Reunion, sigurno najpoznatija grupa u našoj zemlji, svira na vrhuncu večeri i atmosfera koju će oni napraviti svima je jasna", kazao je Tiro.

Nakon ponoći predviđen je nastup grupe Sinergija, a Tiro je kazao i kako je ovo odličan program u skladu s finansijskim mogućnostima. Na lokalitetu kod Lenjinovog šetališta bit će smješten i dio Zimskog grada koji će biti organiziran u sklopu mostarskog Adventa.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: