Muzika
0

Potvrđen koncert Dine Merlina u pulskoj Areni

Sarajevo-x.com
Gradsko poglavarstvo Pule je donijelo konačnu odluku o umjetnicima koji će ovoga ljeta nastupiti u jednom od najprestižnijih i najljepših koncertnih prostora na Mediteranu – pulskoj Areni.

Među odabranim imenima je i Dino Merlin, čiji je koncert najavljen za 21. avgust 2009. godine. Merlin se našao u društvu privilegiranih, zajedno sa Carlosom Santanom, Eltonom Johnom, Michaelom Boltonom i Tonijem Cetinskim, čija su gostovanja u pulskoj Areni takođe najavljena za ovo ljeto.

Gradska uprava Pule nametnula je izuzetno visoke kriterije za nastup u Areni. Naime, ovogodišnja koncertna sezona prinudno je skraćena, s obzirom da će krajem ljeta u Arenu ući konzervatorski i restauratorski tim kako bi izvršili neophodne aktivnosti na očuvanju ovog historijskog spomenika. Pulska Arena spada u red najljepših očuvanih građevina iz antičkog perioda, a dovršena je u 1. stoljeću naše ere, u vrijeme vladavine rimskog cara Vespazijana.

Do koncerta u pulskoj areni Dinu Merlina očekuje još mnogo stanica na turneji "Ispočetka". Trenutno se nalazi u zemljama Skandinavije, a naredne sedmice putuje u Ameriku gdje ga očekuje nekoliko koncerata. U maju će ovaj umjetnik nastupiti i u gradovima Australije.