Muzika
208

Poslušajte Univerzitet Angele Merkel i pjesmu "Svijet za nas"

Piše: A. U.
Univerzitet Angele Merkel
Bh. bend neobičnog imena, Univerzitet Angele Merkel, radi na svom prvom albumu, a upravo su snimili pjesmu "Svijet za nas".

Pjesma je snimana u studiju Đanija Pervana u Sarajevu, dok je mastering rađen u Sloveniji u studiju Tat Purusha Supersoul. Muziku i tekst napisao je Adis Selimović, dok produkciju potpisuje Đani Pervan.

Univerzitet Angele Merkel čine vokal Vedran Sijerčić, saksofonista Damir Ahmetović, basista Amel Tahirović i gitarista Adis Selimović. Njihov prvi album je još uvijek pod radnim nazivom "Nemogući patriotizam", a bend se žanrovski svrstava u electro pop punk.

"Album je u pripremi i u roku od godinu dana bi trebao biti gotov. Na sve oko nas gledam kao na manipulaciju i smatram da postoje zemlje koje u tome savršeno prednjače. To da Hollywood ne postoji sasvim slučajno, to svaki razuman čovjek shvata, to je sredstvo, a i savršen primjer kako animirati i nerealno prikazivati stvari, a pri tome fenomenalno uvjeriti narod da je to tako. Zato i jeste taj naziv albuma, 'Nemogući patriotizam'", rekao nam je gitarista benda, Adis Selimović.