Sa Rigoroznim u Evropu
0

Poslušajte studijsku izvedbu pjesme "Evropa" grupe Rigorozni

Sarajevo-x.com
Momci iz sarajevske grupe Rigorozni ovih dana su u studiju radili na, kako kažu, novim starim pjesmama, snimivši studijsku izvedbu svojih šest pjesama. U nastavku poslušajte kako zvuči "studio session" pjesme "Evropa".

Nešto više o ovom projektu rekao nam je Igor Žolkević, bubnjar u bendu.

"Nakon nekoliko neformalnih svirki i druženja u studiju kod našeg prijatelja Gorana Lizdeka, došli smo na ideju da neke od pjesama sa prvog albuma snimimo u drugačijim aranžmanima, uz harmoniku i violinu. Našli smo se u studiju i na prvu, bez pretjeranog probavanja i usviravanja, snimili šest pjesama. Sirovi materijal nam je zazvučao obećavajuće, a nakon završenog miksa i masteringa bili smo oduševljeni kvalitetom snimka. Na kraju smo odlučili da Sarajevo-x.com ekskluzivno objavi ovaj materijal, budući da ste vi portal koji prati naš rad od samih početaka, za šta smo vam veoma zahvalni", rekao je Igor Žolkević.

Igor nam je otkrio i neke planove benda za budućnost:

"Dosta radimo na novim pjesmama za drugi album. Jednu smo već i snimili, za nju ćemo najvjerovatnije raditi i spot. Imamo zakazano nekoliko koncerata i svirki naljeto, a u četvrtak, 22. marta, nastupamo u sarajevskom klubu City Pub".

Ostale pjesme možete poslušati ovdje.