|

Poslušajte pjesmu "Ljubav", romantičnu baladu Aleksandre Kovač i Marka Tolje

Poslušajte pjesmu "Ljubav", romantičnu baladu Aleksandre Kovač i Marka Tolje
27
Klix.ba
16.2.2016. u 22:03
16
komentara
27

dijeljenja
1/5
2/5
3/5
4/5
5/5
Početak 2016. godine donosi nam novu muzičku suradnju, romantičnu pjesmu "Ljubav", u izvedbi Aleksandre Kovač i Marka Tolje. Prekrasna balada koju je napisala i orkestrirala Aleksandra Kovač ujedno je i prva pjesma s njenog nadolazećeg albuma na kojem će se naći najljepše pjesme koje je ova cijenjena autorica pisala za neke od najvećih muzičkih imena u regiji.
Aleksandra je zadnjih petnaest godina prisutna na hrvatskom tržištu kao autorica zapaženih pjesama u izvedbi Nine Badrić kao što su "Poljubi me", "Vjetrenjače", "Vječita ljubav", ali i Gorana Karana, Borisa Novkovica, Ivane Kindl, Jacques Houdeka i drugih.

Zvuk koji će dominirati na novom albumu nastavlja tradiciju bogatih orkestralnih aranžmana koje smo imali priliku čuti na njenim pjesmama "Idemo dalje", "Jedna žena", "U šaci me imaš".


Videospot za pjesmu "Ljubav" produkcijski potpisuje RA produkcija. Uz vrhunsku fotografiju i bogatu scenografiju, uspjeli su dočarati zaraznu energiju punu osmijeha, šarma i iskrenih simpatija kroz priču o najvećoj ljubavi koja se događa samo jednom u životu.

"Već dugo želim snimiti duet s pjevačem s naših prostora. Kada sam čula Marka uživo na RetrOpatijskom festivalu, na kojem smo oboje nastupali, odmah sam znala da je on muzičar koji odgovara mom senzibilitetu i koji svojim upečatljivim glasom može prenijeti najistančanije emocije", istakla je Aleksandra.

Ona ističe da je saradnja brzo dogovorena, a ubrzo su snimljeni vokali u MPA studiju u Zagrebu.

Za zvuk i produkciju je kao i do sada bio zadužen jedan od najbolji producenata u regiji, Roman Goršek.

"Iskreno me veseli da će hrvatska publika imati priliku upoznati moj rad i ovaj put mene kao pjevačicu, a ne samo u ulozi autora i aranžera. Nadam se da će iskrene emocije ove pjesme pronaći put do svih koji žive za ljubav i kojima je ona potrebna", izjavila je Aleksandra Kovač.

Marko o saradnji kaze: "Beskrajno sam sretan što mogu biti dio ovako lijepe pjesme i priče. Aleksandrin rad sam pratio i prije i bio sam veoma iznenađen i ponosan kada me pozvala da s njom otpjevam ovu divnu pjesmu. Super je kada sasvim spontano naletiš na nekoga ko ima isti muzički senzibilitet i poglede na umjetnost kao ti. Po tom pitanju smo Aleksandra i ja u potpunosti na istoj valnoj dužini i savršeni smo primjer da u muzici ne postoje ni granice ni godine ni zadane norme koje nam trendovi nalažu", naglasio je Marko Tolja.
Prijavi grešku


Komentari (16)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...