Premijerno na Klix.ba
29

Poslušajte novu pjesmu Zdravka Čolića koju je napisao Dino Merlin

N. C.
(Foto: Dino Vehabović)
Nakon pune dvije godine, jedan od najvećih izvođača ovih prostora, Zdravko Čolić, odlučio je svoju publiku počastiti novom pjesmom "Biraj ti".

Pjesmu i novi spot pogledajte ekskluzivno na Klix.ba. Pjesma "Biraj ti" nastala je u saradnji s Dinom Merlinom, a spot je snimljen u Sarajevu.

Tekst i muziku pjesme "Biraj ti" potpisuje muzički čarobnjak Dino Merlin, a riječ je o trećoj saradnji dvojice legendarnih sarajevskih umjetnika.

Nakon što su u decembru Zdravko Čolić i Dino Merlin oduševili zagrebačku publiku zajedničkom izvedbom pjesme "Da ti kažem šta mi je", koja je bila njihova prva muzička saradnja objavljena na istoimenom Zdravkovom albumu 1990. godine te nakon pjesme "Kao moja mati" iz 2006. godine, ova dva muzička genija ponovno vode na putovanje njihovim rodnim Sarajevom.

"Biraj ti" donosi nostalgičnu priču o uspomenama i sjećanjima na staru ljubav koja se vraća, a o čijoj sudbini odlučuje upravo ona, žena koju autor naziva Jelena.

Aranžman potpisuje Marko Stojanović Louis koji posebno ističe igru dinamike u ovoj pjesmi, ali i snažan fokus na pulsirajući ritam. Instrumentalnu okosnicu čine trube te puhački instrumenti poput saksofona i klarineta koji povezuju moderan i tradicionalan zvuk, ali i stvaraju prepoznatljivi ugođaj i emotivnu rezonantnost sa slušateljima.

Spot za pjesmu sniman je pod redateljskom palicom proslavljenog bosansko-hercegovačkog redatelja Arneja Misirlića, koji je svojom vizijom i filmskim kadrovima, dodatno istaknuo emotivnost i autentičnost ove muzičke priče. Kao kulisa za spot odabrana je bečka kafana kultnog hotela Europa, stvarajući atmosferu i šarm koji će obožavatelje potpuno uvući u muzičku čaroliju i svijet nove Čolićeve pjesme uz koju će se moći i plakati, i veseliti, ali i lomiti čaše – kako od sreće, tako i od tuge.

Poklonike njegove muzike do kraja godine očekuju brojne premijere novih pjesama, koje će biti uvertira u 16. studijski album.

Pjesma je dostupna na svim streaming platformama te na službenom Youtube profilu Zdravka Čolića. Više informacija o nadolazećim pjesmama i koncertima može se pronaći na službenim društvenim mrežama Instagram i Facebook.