"Hold My Hand"
0

Poslušajte novi singl Michaela Jacksona i Akona

Sarajevo-x.com
Foto: SkyNews
Foto: SkyNews
Duet Michaela Jacksona i repera Akona, koji su snimili 2007. godine, danas je premijerno pušten na oficijelnoj <a href="http://breakingnews.michaeljackson.com/">web-stranici</a> preminulog pjevača.

To je prvi singl sa jednog muzičkog albuma od smrti kralja popa prošle godine.

Pjesma nosi naziv "Hold My Hand". Snimljena je 2007, a iako nedovršena prvi put se na internetu pojavila 2008, saznaje Sky News

Iz kompanije Sony/Epic saopštili su da je Akon nedavno dovršio produkciju pjesme, te da će ona biti objavljena kao prvi singl sa posthumnog albuma, nazvanog "Michael", koji će se u prodaji naći od 14. decembra.

U Jacksonovom domu pronađena je rukom napisana pjesma "Hold My Hand", što pokazuje da je njome htio započeti novi projekat.

"Kada je pjesma 'procurila' na internetu prije nekoliko godina, svijet još nije bio spreman da je čuje", kazao je Akon, muzičar koji je sarađivao sa Jacksonom i bio mu dobar prijatelj. "To vrijeme je konačno došlo. Pjesma je sjajna, prelijepa, poput himne. Ponosan sam što sam imao priliku da radim s Michaelom, jednim od mojih idola."

Sony je također objavio detalje albuma "Michael", prvog nakon "Invincible" iz 2001. Dvije pjesme na njemu djelo su 50 Centa i Lennyja Kravitza. Na albumu je radila grupa producenata koji su i ranije sarađivali s Michaelom Jacksonom, a fokusirali su se na pjesme na kojima je kralj popa radio pred smrt.