Popularni muzičar
60

Poslušajte novi singl Marčela - "Udahni"

A. B.
Marko Šelić Marčelo pisac i muzičar te predvodnik srpske rap-crossover struje objavio je novi singl "Udahni" sa dolazećeg albuma "Nojeva varka".
Šest godina nakon albuma "Napet šou" Marčelo je odlučio izbaciti nove pjesme, a u singlu "Udahni" zajedno s Marčelom su učestvovali njegovi dugogodišnji saradnici Nevena Glibetić – Nensi (vokal), Rade Sklopić – DJ Raid (klavijature, gramofoni), kao i maestralni Filip Krumes (violina).

Novi album "Nojeva varka" će imati 13 poglavlja (pjesama), a prvo među njima kako je to i na spotu naglasio je upravo singl "Udahni".

Očekuje se da novi album bude završen u junu ove godine, a kako je to ranije ovaj umjetnik isticao ideja vodilja jeste da se iz nihilizma ipak isplovi do nekakve nade.

Kako uvodna pjesma "Udahni" tek postavlja problem u njoj Marčelo analizira ko je on zapravo i šta je bila njegova uloga na pozornici svih prethodnih godina.

"Udahni. Pusti. Taj svijet nije tvoj..." su riječi kojima počinje singl "Udahni" čime zapravo Marčelo "ermigrira" u samog sebe, u ličnu barku.

Marko Šelić Marčelo je umjetnik koji je ostavio jasan trag u književnosti, stripu, kolumnama, aktivizmu, a osim u navedenim angažmanima, u svojim intervjuima najčešće komentariše upravo politiku i društvo.