"Kafana je moja sudbina"
13

Poslušajte neobičnu punk obradu hita Tome Zdravkovića u izvedbi benda S.P.U.K.

Klix.ba
Sarajevski punk bend S.P.U.K. (Sreća Pojedinca Uspjeh Kolektiva) objavio je neobičnu obradu čuvenog hita Tome Zdravkovića "Kafana je moja sudbina".

Obrada je premijereno izvedena u amfiteatru Doma Mladih Skenderija na manifestaciji "Sjećanje na Kaktus". Program je bio posvećen generaciji koja je sazrijevala uz kultni sarajevski klub Kaktus, pričama i historiji ovog grada koja je nastajala u ovom legendarnom okupljalištu Sarajlija.

"Ovo je neobična punk obrada čuvenog hita Tome Zdravkovića o životu našeg čovjeka i jednakoj sudbini koja je određena svima nama i pankerima i narodnjacima", kazali su članovi benda.

S.P.U.K. je osnovan 2012. godine i do sada je nastupao po raznim festivalima, samostalnim i kolektivnim svirkama u zemlji i regionu, svirao brojne autorske pjesme, ali i obrade. Pobjednici su New Wave Music Festa u Hadžićima 2018. godine, a drugo mjesto su osvojili na festivalu "Nove snage, nove nade" 2014. godine.

Članov benda su Senudin Jahić Seno (vokal/solo gitara), Davorin Sekulić Dado (bas gitara) i Narcis Merdan Naca (bubnjevi).