Premijera na Klixu
8

Poslušajte i skinite novu Frenkijevu pjesmu "Bujrum"

Klix.ba
Kao besplatan download, od danas je dostupna nova Frenkijeva pjesma "Bujrum". Radi se o još jednom brutalno realnom tekstu, u kojem se Frenkie bavi problemima svakodnevnice u BiH.

Orijentisan na mlade u tranzicijskoj generaciji, a na svoj već poznati energičan i beskompromisan način se suočava sa problemima kroz koje oni prolaze. Kriminal, konzumiranje droga i nasilje su ovaj put stavljeni pod lupu iz ugla napada na turiste, i uopšteno oholosti prema nečemu drugačijem i stranom, kao i zatvaranja u svoje nacionalne torove.

"Publici sam htio pokloniti još nešto prije izlaska mog novog albuma, planiranog za kraj ljeta 2012. Ovo je neoficijelni single koji se neće naći na tom albumu, ali s obzirom na to da sam htio obraditi ovakvu temu, pjesmu sam izbacio sada. Do izlaska albuma ću predstaviti još neke singlove, koji će se naći na njemu", rekao nam je Frenkie.

I ovaj put Frenkie je eksperimentisao sa zvukom, pa je ova pjesma snimljena u dubstep/grime stilu, i u naše govorno područje donosi prljavi engleski stil bass muzike. Muziku je radio perspektivni sedamnaestogodišnji producent Haris Ibrahimović OgRazor iz Gradačca, čija je ovo prva ozbiljnija produkcija, dok je miks radio DJ Soul u Fm Jam laboratoriju u Tuzli.

Pjesmu možete skinuti sa oficijelne stranice http://www.frenkie.ba/.