|

FOTO+VIDEO
/
Poslušajte i pogledajte predivnu izvedbu "Evo srcu mome radosti"

Poslušajte i pogledajte predivnu izvedbu "Evo srcu mome radosti"
0
S
Piše: E. G.
19.12.2011. u 13:58
27
komentara
0

dijeljenja
1/8 Foto: Edin Puzić/Sarajevo-x.com
2/8 Foto: Edin Puzić/Sarajevo-x.com
3/8 Foto: Edin Puzić/Sarajevo-x.com
4/8 Foto: Edin Puzić/Sarajevo-x.com
5/8 Foto: Edin Puzić/Sarajevo-x.com
6/8 Foto: Edin Puzić/Sarajevo-x.com
7/8 Foto: Edin Puzić/Sarajevo-x.com
8/8 Foto: Edin Puzić/Sarajevo-x.com
Sarajevski bend "Divanhana", od kojeg smo i ranije navikli da nam nudi dobru muziku, snimio je novu pjesmu i spot "Evo srcu mome radosti". Radi se o sevdalinci u novom ruhu.
Ovu fantastičnu pjesmu je otpjevala Leila Ćatić, koja je ujedno i novi frontmen grupe, dok je gost na ovom projektu bio Sanel Redžić, mladi umjektnik koji svira klasičnu gitaru, a kojeg po njegovim fantastičnim izvedbama publika na ovim prostorima već poznaje.

Pjesma je snimljena u studiju Radio-televizije Srbije u Beogradu sa producentima Zoranom Marićem i Dušanom Baukom. Predivan spot za ovu pjesmu je snimljen na nekoliko lokacija, u BiH, Hrvatskoj i Srbiji, a za produkciju je bila zadužena kuća "Gotiva" i producent Muris Beglerović.

Novost kada je u pitanju "Divanhana" je i to da od sada imaju novog bubnjara Rifeta Čamdžića.

"Puno smo radili da bi sve ovo bilo zavidnog kvaliteta, a zavidan kvalitet iziskuje mnogo odricanja i vremena. Uz Božiju pomoć mislim da smo napravili dobru stvar i da ćemo tako nastaviti i dalje", rekao je Čamdžić.

Leila Ćatić, zasigurno jedan od najljepših vokala na našim prostorima, rekla je danas prilikom promocije spota da je sama izabrala "Evo srcu mome radosti", jer je to pjesma koja se "može prenijeti dušom".

"Presretna sam i drago mi je što sam dio ovako pozitivne ekipe. Nadam se da će se pjesma i spot ljudima svidjeti, jer nama se svidjelo to što smo napravili", rekla je Ćatić.Snimanje spota je trajalo četiri dana, a producent Muris Beglerović, kako je i sam rekao, od ekipe koja je radila na videu zahtijevao je perfekciju, kao i od samih članova benda.

"Bilo je zahtjevno, snimali smo u danima kada je bilo hladno. Ja bih rekao da je spot ispao dobar, a na publici je da sama procijeni. Zahvaljujem se i svojoj ekipi koja je naporno radila", rekao je Beglerović.

Pogledajte spot i poslušajte prelijepu sevdalinku koju su u svom stilu odsvirali i otpjevali članovi "Divanhane" Leila Ćatić (vokal), Nedžad Mušović (harmonika), Ismar Porić (klarinet i saksofon), Neven Tunjić (klavir), Azur Imamović (bas gitara), Danijel Čondrić (gitara), Rifet Čamdžić (bubnjevi), Irfan Tahirović (udaraljke) i gitarista, gost na projektu, Sanel Redžić.
Prijavi grešku


Komentari (27)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...