{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Poslušajte evoluciju pjesme "Get Lucky" kroz različite generacije

12.6.2013. u 18:19
25
7
Poslušajte evoluciju pjesme "Get Lucky" kroz različite generacije
25
 
Pjesma Daft Punka "Get Lucky" postala je instantna himna svakog partyja ove godine, a vrlo je vjerovatno da će postati i pjesma koja će obilježiti ovo ljeto. Pjesma je sada remiksana za svaku muzičku generaciju, počevši od 1920-ih, a snimak je postao pravi hit na internetu.
Snimak, postavljen na YouTube, zove se "Evolution of Get Lucky", a njegov autor, PV Nova, pokušao je dokazati bezvremenost Daft Punkovog hita.

Svaki trenutak pjesme, od stihova, bridgea, pa do refrena, je prelazak iz jednog muzičkog žanra i stila u drugi. Snimak počinje krčanjem gramofona iz 1920-ih, da bi nastavio jazzom i saksofonom, a ubrzava u '40-im swingom. U periodu '50-ih ima rockabilly/blues zvuk, dok se u '60-im prebacuje na instrumentalni surferski rock.

Već '70-e i '80-e, koje su bile inspiracija za originalnu pjesmu, donose sintetički i disco zvuk, dok u '90-im pjesma zvuči kao mješavina Aquainog hita “Barbie girl” i Jocka Jamsa. Nakon toga ide dubstep interpretacija začinjena autorovom vizijom budućnosti.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: