Uskoro i spot
7

Poslušajte "Barbaru", novi singl Darka Rundeka i Ekipe

Klix.ba
Darko Rundek i Ekipa objavili su novi singl "Barbara" koji je nastao jednog kišnog dana kada su se povukli u jednu prostoriju i počeli svirati.

"Refren 'Barbara, volim plesat' sa tobom' se pojavio u improvizaciji dok smo čekali da prestane kiša, pred nastup i više nas nije napuštao. Nakon nekoliko mjeseci prihvatio sam se rada na pjesmi. Roko mi je pomogao da je završim. U razradi aranžmana svaki je muzičar prirodno našao svoje mjesto. 'Barbaru' smo snimali uživo u DM Studiju u Zagrebu i uhvatili, čini nam se, dragocjene trenutke zajedničkog muziciranja", komentirao je Rundek.

U stvaranju ove pjesme učestvovali su Silvio Bočić na bubnjevima, Roko Crnić na kontrabasu, Mario Domazet na bas gitari, Miro Manojlović na vibrafonu, Igor Pavlica na trubi, Ana Kovačić koja je svirala tenor saksofon i Darko Rundek koji je svirao gitaru i pjevao.

Tonski snimatelj je Zvonimir Domazet, a muzički producent Mario Domazet. Spot za singl "Barbara" bit će objavljen 14. februara.

Darko Rundek i Ekipa će 10. februara u sarajevskom Domu mladih održati koncert "Apocalypso Now" kojim će proslaviti 21. rođendan ApoCalypsa.