Slavuj iz Rame
20

Poslušajte ''Bad Romance'' Lady Gage u izvedbi talentovanog Marka Bošnjaka

G. Š.
Šesnaestogodišnji Marko Bošnjak iz općine Prozor-Rama koji je prije četiri godine svojim nastupima i pobjedom u takmičenju "Pinkove zvezdice" oduševio cijelu regiju večeras je na svom YouTube kanalu objavio obradu svjetskog hita Lady Gage ''Bad Romance'', te oduševio brojne pratitelje.

Ramski slavuj nakon pobjede na regionalnom takmičenju nastavio je muzičko obrazovanje u Zagrebu, gdje je uz pratnju Dominika Lučića na klavijaturama, snimio i obradu popularne pjesme prije dva mjeseca. Pjesma "Bad Romance" protkana je Markovim baršunastim glasom i iskrenom emocijom, te zvuči drugačije od originala, a da se publici svidjelo potvrđuju brojni komentari s pohvalama.

''Muzika je nešto što nas spaja i povezuje u ovim vremenima i uz nju nikada nismo sami'', kaže nam Marko koji je trenutno u rodnoj Rami, zbog pandemije koronavirusa, koja oblikuje mnogima način života pa tako i njemu.

Tako i on iz porodičnog doma svakodnevno prati online nastavu u Zagrebu gdje je učenik drugog razreda Srednje škole za grafiku, dizajn i medijsku produkciju.

Kaže nam kako je lijepo u porodičnom domu, ali priznaje da mu nedostaje Zagreb i njegovo društvo, te sve aktivnosti i realizacija planova koje je bio zacrtao, a među njima je, kako nam otkriva, bilo i snimanje njegove prve autorske pjesme.

Stoga se nada da će sve ovo uskoro proći i da će se svi vratiti normalnom životu, a do tada i sam poziva sve da poštuju mjere zaštite od koronavirusa i ostanu u svojim domovima i uživaju u dobroj muzici s nadom da će se i njegova izvedba mnogima dopasti.

"Nadam se kako će vam ova obrada barem malo uljepšati dane kod kuće, a dok sve ovo ne prođe družimo se virtualno. Pazite na sebe i druge i #OstaniDoma." izjavio je Marko.

Ovo je četvrta u nizu obrada koju je Marko objavio na svom YouTube kanalu. Produkcijsku podršku live sessionu dala je kreativna ekipa iz Muzičke kuće u Zagrebu. Izvršnu produkciju potpisuje Mihaela Reščić, audio mastering Damir Ostrugač i Dominik Lučić, video i fotografije Filip Bašić za Doku Films.