Muzika
0

Posljednji ispraćaj Dine Dvornika uz suze i smijeh

FENA
Foto: Index.hr
Foto: Index.hr
Nekoliko stotina prijatelja i poštovalaca Dine Dvornika ispratilo je danas na zagrebačkom Krematoriju, uz suze, smijeh i ples, kompozitora, pjevača i vodećeg muzičara hrvatskog funka, koji je umro 7. septembra u Zagrebu u 45. godini života.

Ispraćaj je započeo pjesmom "Dalmatino" u izvedbi klape "Kampanel", a nakon što je Dinin hit "Ljubav se zove imenom tvojim" otpjevala Ivana Kindl prolomio se pljesak i skandiranje prerano preminulom muzičaru. Potom su se počeli puštati Dvornikovi hitovi 'Ti si mi u mislima', 'Udri jače manijače' i drugi na koje su prisutni, uz suze i smijeh, zaplesali.

Na Krematoriju se prisutnima obratila Dvornikova prijateljica i kolegica Alka Vuica koja mu je zahvalila što je živio u našem vremenu, što ga je poznavala te što je svoj talent dijelio ne razmišljajući koliko košta. "Prelazio si granice, bio si svjetski, čudo među nama", kazala je Vuica.

Prije ispraćaja na Krematoriju održana je i komemoracija u Zagrebačkom kazalištu mladih na kojoj su uz obitelj bili i brojni kolege iz svijeta muzike.

Husein Hasanefendić kazao je kako je Dino pjevao i plesao bolje od većine pjevača. "Svi se slažemo kako je bio genijalac, talent, kralj funka koji je obilježio glazbu u Hrvatskoj", kazao je Hus retorički zapitavši zašto se onda kao takav osjećao nesigurno. U ovom vremenu poremećenih vrijednosti i virtualnih zvijezda treba umrijeti da bi dobio pažnju kakvu si trebao imati za života, kazao je Hus.

Dino Dvornik, poznat kao vodeći muzičar hrvatskog funka, autor je brojnih hitova, kao što su: "Ti si mi u mislima", "Afrika", "Tebi pripadam", "Zašto praviš slona od mene", "Udri jače manijače", "Ništa kontra Splita". Dobitnik je brojnih nagrada, među kojima i tri Porina: 1996. za pjesmu Afrika, 1997. za album Enfant Terrible, te 1998. za najbolji kompilacijski album Vidi ove pisme.