U sjajnoj atmosferi
381

"Poruka u boci" oduševila sarajevsku publiku: Nešto sasvim novo u regionu

Klix.ba
Članovi pratećeg benda Dine Merlina održali su u petak navečer prvi nastup pred sarajevskom publikom izvodeći najveće hitove Sting i grupe The Police u sklopu muzičkog projekta "Poruka u boci".

Publika u Klubu 1 u centru Sarajeva je uživala u sjajnoj atmosferi i vrhunskim izvedbama pjesama koje su obilježile mnoge generacije.

Članovi benda Benjamin Darman pjevač, Dino Šukalo koji svira gitaru, Adis Sirbubalo koji svira klavijature, Muamer Đozo na bass gitari, Ismar Porić koji svira saksofon, Anes Beglerbegović koji svira bubnjeve i Ajsela Zoronjić back vokal uoči nastupa kazali su da je ovo početak priče o Stingu, od njegovih prvih koraka u muzici pa sve do novog milenija.

Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba

Tokom izvođenja jedne pjesme bendu se pridružio i bubnjar Amar Češljar.

Nakon prošlogodišnje truneje s našom najvećom muzičkom zvijezdom Dinom Merlinom s kojim su obišli gotovo cijeli svijet, bend je na jednoj dugoj tonskoj probi bez ikakvog prethodnog dogovora počeo svirati kultnu Stingovu pjesmu "Bring On The Night" .

Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba

"Odmah smo se dogovorili da kad se vratimo kući započnemo sa probama repertoara za jedan projekat koji bi svirao isključivo njegovu muziku. Jedini čovjek koji bi tako nešto mogao otpjevati bio je naš prijatelj iz djetinjstva, Benjamin Darman. Sa njim sam se josš od ratne '93. dogovarao da napravimo band. I evo, 26 godina poslije, zajedno šaljemo Poruku u Boci", rekao je u razgovoru za Klix.ba Dino Šukalo.

Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba

Stingova muzika, koja se smatra najkompleksnijom fuzijom nekoliko različitih muzičkih stilova, do sada nije obrađivana na našim prostorima na ovakav način.