|

Porodica Jima Morissona napokon progovorila

Porodica Jima Morissona napokon progovorila
0
S
Sarajevo-x.com
10.11.2006. u 12:13
0
komentara
0

dijeljenja
Porodica Jima Morissona napokon progovorila
Otac preminulog pjevača Doorsa, Jima Morissona je napokon progovorio o sjećanjima na svog otuđenog sina, koji je nekada pjevao o ubijanju svog oca i govorio kako mu je porodica mrtva.
George Morisson, penzionisani admiral SAD mornarice, jedan je od saradnika na memoarima ''The Doors by the Doors'' koj su objavljeni prošle sedmice. Autor knjige, muzički novinar Ben Fong-Torres, je takođe intervjuisao tri preživjela člana benda, te Jimovog mlađeg brata i sestru.

''Na njega gledamo sa velikim oduševljenjem... Činjenica da je mrtav je strašna, ali mi na njegov život gledamo sa vrlo prijatnim razmišljanjima'', rekao je George Morisson u knjizi.

Jim Morisson, komplikovan tinejdžer koji se pobunio protiv očevog vojničkog odgoja, otišao je od kuće i postao jedan od najpopularnijih rock zvijezda svih vremena. Ipak, imao je loš odnos sa svojom porodicom, i jednom je izjavio kako su mrtvi.

Spomenuo je svoje roditelje u pjesmi ''The End'', gdje je pjevao o tome kako je želio ubiti svog oca i spavati sa svojom majkom.

[SLIKA]1[/SLIKA]

Andy Morisson, se sjeća kako ga je njegova majka Clara, koja je umrla prošle godine, odvela na koncert Doorsa u Washingtonu, i zatražila da vidi Jima, ali je on odbio da se vidi sa njom, tako da je ona napustila koncert plačući.

Morissoni pretpostavljaju da je Jim neprijateljstvo u stvari glumio da bi porodicu zaštitio od prevelike pažnje javnosti. ''Imao sam osjećaj da je on želio da nas ne poveže sa svojom karijerom'', navodi George Morisson. ''Znao je da ja nisam smatrao rock muziku najboljim izborom za njega. Možda je želio da nas zaštiti''.
Jimova sestra Anne dodaje: ''Volio je mistiku. Nije želio da bude odnekud''.

Jim Morisson je umro od srčanog udara u Parizu, 1971. godine, a njegov grob na groblju Pere Lachaise je jedna od glavnih gradskih turističkih atrakcija.

George Morisson navodi da je ''velika čast...za porodicu'', da je njegov sin sahranjen kraj takvih velikana kao što su Oscar Wilde, Edith Piaf i Frederic Chopin.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.