Fuad Backović Deen
0

"Popularnost mi nije donijela zaradu"

Sarajevo-x.com
Novi album Fuada Backovića Deena koji će se maju ove godine naći na bh. tržištu, sadržavat će 10 pjesama, a polovina pjesama će biti otpjevana na našem, a polovina na engleskom jeziku.

Najavni singl za novi album "Bez trunke srama" remake je grčke pjesme iz 2004. godine, grčkog pjevača Notis Sfakianakisa koja u originalu nosi naziv "Ti na leme", a stihove za Deenovu verziju pjesme uradila je autorica iz Beograda, Aleksandra Milutinović. Osim nje i Deena, tekstove za pjesme napisali su Dalal Midhat, pjevačica grupe "Erato", Zana Mesihović, Nermin Puškar.

"Još uvijek ne planiram proboj na stranu muzičku scenu, jer nisam siguran da bi mogao napustiti Sarajevo i preseliti se u drugi grad. Ovaj album je sigurno dosta zreliji, jer čovjek odrasta i ne bi bilo uredu da se i dalje ponašam kao da mi je 18 godina", izjavio je Deen za naš portal.

Iako mu je samo 26 godina, Deenu je ovo je šesti po redu album u karijeri, a četvrti samostalni.

"Vrlo rano sam počeo da pjevam, već sa 14 godina. Kada razmišljam o svojim počecima, često se pitam da li sam trebao tako mlad uploviti u muzičku vode. Sada me publika iz cijele bivše Jugoslaviji prepoznaje, jer sam se zadnjih godina previše eksponirao. To naravno ima svoje pozitivne i negativne strane. No, jedno je sigurno, popularnost mi nije donijela nikakvu finansijsku dobit", kazao je Deen.

Pogledajte spot za pjesmu "Bez trunke srama" koji je režirao poznati Dejan Miličević. Djevojka koja se pojavljuje u spotu je Sarajka Amra Beganović, a kadrovi su snimani u sarajevskom hotelu Central.