Severina za Sarajevo-x.com
0

"Politički ću se angažovati i vjerujem da ću uspjeti"

Piše: Jasenko Korjenić
Foto: Almir Panjeta/Sarajevo-x.com
Foto: Almir Panjeta/Sarajevo-x.com
Popularna hrvatska pjevačica Severina održala je u ponedjeljak navečer odličan koncert u sarajevskom Domu mladih u sklopu ovogodišnjeg "Heineken Music Stagea", a u kratkom razgovoru za Sarajevo-x.com govorila je o svojoj povezanosti sa našim glavnim gradom, političkim ambicijama i velikom koncertu u Sarajevu.

Hrvatski mediji nedavno su objavili Severinine fotografije u zagrljaju momka Slavka dok uživaju na prepunoj plaži. Dugo vremena se uspješno skrivala od objektiva tokom ljetovanja, ali je ovaj put (ne)namjerno dopustila publici da zaviri i u taj dio njenog života.

Na pitanje kako se to desilo, Severina je rekla da danas svi imaju mobilne aparate i da ne zna kako su je paparazzi uspjeli snimiti.

Poslije prošlogodišnjeg prepucavanja sa premijerkom Hrvatske, Jadrankom Kosor, i Severininog pritiska da se promijeni Zakon o umjetnoj oplodnji, pjevačica je ovog ljeta potpisala peticiju kojom sindikati žele izboriti referendum o izmjenama Zakona o radu. Severina je time pokazala da aktivno prati politiku, a za naš portal je rekla da se ima namjeru jednog dana aktivno politički angažovati.

"Istina je da sam potpisala peticiju i imam namjeru da se političkim angažujem. Volim nove izazove i politički angažman me zaista privlači i vjerujem da bih mogla da uspijem u tome", samouvjerena je Severina.

Seve je i ove, kao i prošle godine, posjetila bh. prijestolnicu tokom "Sarajevo Film Festivala". Izrazila je svoje oduševljene Sarajevom rekavši da mu se divi.

"Rekla sam da je SFF veliki događaj u regionu i da me svake godine privuče da dođem u Sarajevo. SFF dodjeljuje nagradu "Srce Sarajeva", a to nije bez razloga, jer Sarajevo je jedno veliko srce, svi ste vi zapravo jedno veliko srce. Divim se Sarajevu", rekla je Severina.

U posljednje vrijeme Severina u Sarajevu nastupa uglavnom u manjim prostorima, pa publika sa nestrpljenjem očekuje veliki koncert.

"To mi je velika želja. Do sada sam u Sarajevu nastupala samo na klupskim svirkama i uvijek mi je bilo odlično u Sarajevu i sa sarajevskom publikom, a u budućnosti moji fanovi mogu očekivati veliki koncert, jer ću težiti da se to dogodi u skorije vrijeme", izjavila je Severina.

Publika je Severinu mogla gledati i na velikom ekranu, ali na pitanje da li je uživala u tome nije odgovorila već je otišla na binu i zapjevala.