|

Polaroid Trip i S.P.U.K. u Amfiteatru Doma mladih 25. maja

Polaroid Trip i S.P.U.K. u Amfiteatru Doma mladih 25. maja
9
Klix.ba
22.5.2013. u 14:11
0
komentara
9

dijeljenja
Polaroid Trip i S.P.U.K. u Amfiteatru Doma mladih 25. maja
U Amfiteatru Doma mladih 25. maja bit će održan koncert t sarajevskog benda Polaroid Trip uz podršku mladih punkera S.P.U.K. (Sreća pojedinca uspjeh kolektiva). Ulaz na koncert je besplatan.
Polaroid Trip je petočlani rock band iz BiH. Nakon nekoliko rekreativnih i neobaveznih proba, te gomile neizbrušenih ideja, dionica i "vožnji" - ekipa sačinjena od trojice ljubitelja muzike je u maju 2010. godine odlučila da formalno osnuje band Polaroid Trip koji će svoju energiju fokusirati na autorske pjesme.

Ubrzo nakon osnivanja, bend ujedno počinje i sa snimanjem svojih prvih pjesama na b/h/s jeziku te se sprema da u 2011. izađe na binu i izbori se za svoje mjesto na muzičkoj sceni. Krajem te iste godine bend osvaja prvo mjesto na Jaegermusic Nights festivalu, te kao nagradu dobiva snimanje albuma u Skirlibaba studiju, po izdavaštvom Ekipe.

Težnja benda je stvara pjesme sa specifičnim balansom melodije, osjećaja i energije umotanih u moderni zvuk i ritam. Iako se utjecaj europskih, američkih i australskih bendova ne može negirati, Polaroid Trip ne želi zanemariti ni ostavštinu naslijeđenu od ex-Yu pop-rock bendova.

U početku je band djelovao kao trio kojeg su činili Damir Zirojević, Branislav Kašćel i Ivan Vidović, a uskoro im se pridružio i Sead Fadilpašić kao izuzetno pojačanje na gitari te Ivan Križanac za mikrofonom. Početkom 2013. bendu se pridružuje Sandro Zjajo za bubnjevima.

Bend S.P.U.K. je nastao sredinom 2012. godine. nakon što je zvanično objavljeno da se u Sarajevu održava prvi Punk festival. Hitrim koracima okupili su ekipu i javili na konkurs Sarajevo Punk Festa, na kojem su bez problema uvršteni u program kao jedna od predgrupa Gužvi u 16-ercu.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.