Sloga, 1. decembra
0

Polaroid Trip i Hetrem u finalu programa Jaeger Music Night

Sarajevo-x.com
Finale programa Jaeger Music Night 2011 bit će održano u četvrtak 1. decembra u Cinemas Clubu u Sarajevu. U finalnom muzičkom duelu snage će odmjeriti bendovi Polaroid Trip iz Sarajeva i Hetrem iz Širokog Brijega.

Specijalni gosti finala programa Jaeger Music Night 2011 bit će izvrsni hrvatski rock bend Majke, koji je nedavno izdao novi album Teške boje. Ulaz na ovaj događaj, koji počinje u 22 sata, je besplatan.

Tokom finalnog muzičkog okršaja u sklopu Jaeger Music Nighta 2011 publika će za svoje favorite moći glasati na samom koncertu, kao i putem SMS poruka (na broj 091 410 701, porukom Band 1 za Polaroid Trip i Band 2 za Hetrem). O pobjedniku će odlučiti zbroj direktnih glasova publike i glasova putem SMS poruka.

Bend Polaroid Trip nastao je u maju 2010. godine, a ubrzo nakon toga počinju snimati prve pjesme na b/h/s jeziku. Težnja benda je da stvara pjesme sa specifičnim balansom melodije, osjećaja i energije umotanim u moderni zvuk i ritam. Članovi benda su Branislav Kašćel (gitara), Ivan Vidović (bas gitara/vokal), Sead Fadilpašić (gitara), Ivan Križanović (vokal) i Damir Zirojević (bubnjevi).

Hetrem je thrash metal bend iz Širokog Brijega, nastao 2007. godine, koji je isprva svirao obrade pjesama popularnih rock i metal bendova, nakon čega su počeli izvoditi vlastite autorske pjesme. Benda čine Filip Musa (vokal i gitara), Berislav Arapović (gitara), Denis Leko (bubanj) i Eugen Marić (bas).

I ove godine pobjednicima programa Jaeger Music Night bit će obezbijeđeno snimanje prvog albuma, a nagrade su predviđene i za drugoplasirani bend, kao i za bend koji pokaže najviše truda i zalaganja tokom trajanja programa.

Podsjećanja radi, prvi Jaegermeisterov program podrške mladim rock'n'roll grupama kreiran je u Sjedinjenim Američkim Državama sredinom 90-ih. Danas više od 230 muzičkih grupa učestvuje u američkom Jaegermeisterovom muzičkom programu te se upravo taj program smatra jednim od najbitnijih faktora Jaegermeisterovog uspjeha u SAD-u. Neki od popularnih svjetskih bendova koji su u prošlosti učestvovali u Jaegermeisterovom programu podrške su, između ostalih i Bloodhound Gang i Slayer.

Sve dodatne informacije o programu Jaeger Music Night možete pronaći na web stranici www.jaegermusicnight.ba.