Muzika
0

Pokrenut novi muzički bh web magazin Feelter

Feelter/Sarajevo-x.com
Novi dnevni muzički bh. web magazin počeo je sa radom na adresi www.feelter.com.

Potrebu za realizacijom ovakve ideje osjetila je ekipa nezavisnih autora različitih muzičkih afiniteta, koja je polazeći od nedostatka kvalitetnih muzičkih informacija, frustrirajuće medijske situacije, te nepostojanja elementarne klasifikacije u bh "diskografiji" odlučila pokrenuti web magazin koji za cilj ima prije svega informisanje konzumenata masovne kulture i promociju novih autora. Pored navedenog, rubrike poput recenzija albuma, održanih koncerata, godišnji kalendar feeltriranih događanja širom B&H predstavljaju siže sadržaja koji se nalazi na www.feelter.com.

Jedan od bitnih ciljeva je u namjeri izgradnje otvorene diskusije o urbanoj muzici bez usiljenih žanrovskih podjela, tako da su svi sadržaji otvoreni za komenatre. Također, jako nam je bitna podrška neafirmisanim mladim autorima i bendovima kroz naše promotivne aktivnosti u kojima se trudimo i izvan granica naše države promovisati njihov rad.

Na kraju se sve svodi na slovo o tuđim pjesmama koje su se ugradile u naše živote i nešto nam znače, a takvih nas je mnogo. Feelter je namjenjen upravo takvima, stoji u saopštenju osnivaća web magazina.