Muzika
86

Pogledajte spot za pjesmu "Jutro" grupe Grafit snimljen u domu Fazlinovića

Piše: J. H.
Foto: N. G./Klix.ba
(Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Sarajevska grupa Grafit danas je predstavila spot za pjesmu "Jutro" sa albuma "Ploča" objavljenog u septembru prošle godine.

Nakon spotova za pjesme "Sloboda" i "Hoadaj", grupa grafit koju čine Almas Smajlović, Edin Telalagić, Edo Saltagić i Bakir Hadžiomerović objavila je i treći spot u produkciji F.I.S.T.-a čiju režiju potpisuje Jasmin Duraković. Interesantno, dio spota je sniman u stanu gdje se snima popularna serija "Lud, zbunjen, normalan".

"Uživali smo u snimanju. Mislim da je pjesma 'pitka' i da će se svima dopasti spot. Imali smo totalno drugačiji pristup u odnosu na prethodni video i pjesmu "Hodaj". Spot prikazuje neku ležernu atmosferu u tom čudnom stanu Fazlinovića", kazao je Smajlović.

Hadžiomerović, koji je autor pjesama sa albuma, kaže da je veći dio teksta "Jutro" napisao 1994. godine.

"Ovu pjesmu smo prvi put snimili 1995. godine u akustičnoj verziji i nakon što smo oformili novi bend, napravili smo novi aranžman. Iako je u principu pjesma vesela, ona govori o beznadežnoj situaciji", kazao je Hadžiomerović.

Grupa Grafit će večeras održati koncert u u Pivnici Sarajevo održati prvi solo koncert na kojem će, između ostalih, svirati pjesme sa albuma "Ploča".