Muzika
0

Pogledajte spot za "Crvene trešnje": Irina i The Evolution na obalama Une

Klix.ba
The Evolution, jedan od najmlađih rock bendova u našoj zemlji, i Irina Kapetanović, rock kraljica BiH, nakon singla "Crvene trešnje", koji su premijerno predstavili za Dan zaljubljenih, svojoj publici su poklonili i spot za ovu numeru.

Tekst pjesme je napisao Asmir Handžić, a muziku Nena Ćemalović. Korekcije teksta i kompletan aranžman je uradila grupa The Evolution. Tekst je prilagođen za dva ženska vokala, a pjesma je specifična jer njena muzička postavka odudara od ustaljene postavke kompozicije.

"Crvene trešnje" su prvih sedam dana nakon premijernog objavljivanja bile hit dana na 11 radiostanica u našoj zemlji.

Irina nije krila zadovoljstvo ovim uspjehom.

"Mislila sam da sam prošla taj osjećaj kao da si na sedmom nebu i nisam se ovako osjećala od pjesme 'Mrazevi'. Osjećaj je predivan. Odavno sam priželjkivala ovu vrstu saradnje sa mojim kumovima, bendom The Evolution, jer često nastupam s njima i uvijek osjetimo nevjerovatnu zajedničku energiju i povezanost na bini. Mudro je ipak bilo sačekati pravu pjesmu i mislim da su 'Crvene trešnje' savršena pjesma za nas, pjesma ima divnu poruku i često se uhvatim kako pjevušim refren, a to je dobar znak", kazala je Kapetanović.

Spot za "Crvene trešnje" je sniman pored Une, a Irina kaže da su uživali na snimanju.

"Bend je kreativan i usviran tako da ljudi često ne mogu da vjeruju koliko su mladi. Pokreće ih čista strast i zbog toga jedva čekam da publika uživo na koncertnim promocijama širom države i regije doživi prekrasne konotacije 'Crvene trešnje' u njihovom aranžmanu i energiji", istakla je.

Eldin Rekić, autor teksta i muzike za pjesmu "Slušaj srce" grupe The Evolution, za treći singl svoje grupe kaže: "Nakon odlične promocije u emisiji TV Bingo show, istu večer održali smo vrlo uspješnu promociju i koncert u clubu Underground u Sarajevu i nismo ni sanjali da će slušaoci i gledaoci za samo sedam dana pjesmu tako dobro primiti i prihvatiti. Užitak je poslije pune četiri godine vrijednog rada, koncerata, turneja sa mnogim poznatim izvođačima dočekati da se i naš muzički rad sluša kao pjesme onih sa kojim smo svirali koncerte i turneje".

Eldin kaže da su posebno ponosni što je njihov singl "Slušaj srce" postao himna Otvorene mreže i nazivnik jedne turneje.