Predmet Solfeggio
17

Pogledajte online koncert Odsjeka za muzičku teoriju i pedagogiju

FENA
U ovogodišnjem 13. festivalu Majske muzičke svečanosti učestvovat će studentice i studenti Muzičke akademije Univerziteta u Sarajevu u okviru predmeta Solfeggio teorijsko-pedagoškog usmjerenja.

Online nastava tokom pandemije novog koronavirusa Covid-19 donijela je brojne izazove, ističu iz Muzičke akademije Univerziteta u Sarajevu, ali su joj pristupili posvećenije, s više upornosti, želje i truda, strpljenja, međusobnog razumijevanja i uvažavanja.

"Kako to najčešće i bude, neočekivane i nepredvidive životne i radne okolnosti potaknule su još veću želju, potrebu ali i obavezu da djelujemo i kreativno se izrazimo. Iako nimalo lako, studenti i profesori su se hrabro uhvatili u koštac s neuobičajenim i pomalo neprirodnim načinom realiziranja nastavnog procesa", rekli su sa Muzičke akademije.

Stoga će se gledateljima predstaviti isječcima online nastave studentice i studenti Suzana Bako, Hadis Čakić, Ivona Pejčinović, Emilija Jerković i Larisa Lejla Droce, u klasama doc. dr. Nerma Hodžić-Mulabegović i as. mr. Ena Plakalo.