Muzika
45

Pogledajte novi spot grupe Grafit za pjesmu "Hodaj"

Klix.ba
Nakon što je u septembru zvanično objavljen album grupe Grafit pod nazivom "Ploča", kojem je prethodio neoficijelni spot za pjesmu "Sloboda". U petak, 29. novembra, u 14:00 sati u The Pubu promovisan je prvi oficijelni spot sa novog albuma za pjesmu “Hodaj".

Spot je rađen u produkciji Gotiva Sarajevo sa potpisom Murisa Beglerovića. U međuvremenu, bend Grafit bilježi i prve ozbiljne ponude za svirke po Bosni i Hercegovini, o čemu će novinari i javnost više saznati nakon promocije spota u petak, kada će biti poznati i detalji solo promotivnog koncerta u Sarajevu.

"Od izlaska albuma do danas, prema riječima distributera, bilježimo odličnu prodaju CD-a, kao i broj downloada sa našeg sajta www.grafitband.com. Osim spota za pjesmu 'Hodaj' u režiji Jasmina Durakovića i u produkciji F.I.S.T-a, snimili smo i spot za pjesmu 'Jutro', koji je trenutno u fazi montaže i koji će se pojaviti do kraja godine", ističe Bakir Hadžiomerović, frontmen grupe Grafit.

Do kraja godine Grafit će imati dva nastupa u Sarajevu, a već početkom iduće planirani su nastupi po klubovima u cijeloj BiH.