Muzika
1.8k

Pogledajte nastup bh. predstavnika na Eurosongu u Štokholmu

Piše: M. N.
Bh. predstavnici Deen, Dalal, Jala i Ana Rucner završili su sa spektakularnim nastupom na sceni Globe Arene u Štokholmu. Njihov performans uz pjesmu "Ljubav je" nagrađen je dugotrajnim aplauzom.

Na bini su se pojavili razdvojeni bodljikavom žicom koja predstavlja razdvojenost u Evropi, predrasude i fobije koje imamo jedni prema drugima. Dalal i Ana Rucner su bile prekrivene zlatnim plaštevima koje dobijaju imigranti kada stignu u sigurnu luku, a koje su potom skinule.

"Večeras srušimo sve barijere i pošaljimo univerzalnu poruku ljubavi prema svim ljudima bez obzira na vjeru, religiju, opredjeljenje i status. Ljubaznost je besplatna! Pomozimo jedni drugima i budimo ljudi!", rekao je Deen uoči izlaska na binu.

Deen i Dalal su pjevali jedno nasuprot drugog razdvojeni žicom koja je uklonjena kada je Jala izašao na binu. Nastup je bio energičan i emotivan, te je nagrađen gromoglasnim aplauzom.

Naša ekipa je jedina večeras pjevala na maternjem jeziku, dok je ostalih 17 predstavnika zemalja pjevalo isključivo na engleskom jeziku.

Glasati možete putem aplikacije, SMS-a ili telefonskog poziva na broj 096 240 0XX (broj zemlje za koju glasate). Podsjećamo da su naši predstavnici nastupili pod rednim brojem 17.