|

Pogledajte kako Mario Zovko imitira 35 izvođača muzičke scene bivše Jugoslavije

Pogledajte kako Mario Zovko imitira 35 izvođača muzičke scene bivše Jugoslavije
47
E. Sk.
29.10.2019. u 13:59
23
komentara
47

dijeljenja
''Nakon dugogodišnjeg skrivanja ovog talenta, odvažio sam se i prihvatio jedan ludi izazov, 'skinuti' sve pjevače Ex Yu scene'' - napisao je to Mostarac Mario Zovko u opisu YouTube videa pod nazivom: "Jedan pjevač - TOP imitacije Ex Yu izvođača Vol. 1".
Riječ je o širokom repertoaru pjesama koje ovaj Mostarac namjerava ''skinuti'', od izvedbi Šabana Šaulića do Tereze Kesovije.

''Ex Yu estrada je ogromna i raznolika. I time se uvažava činjenica da je ovaj poduhvat itekako zahtjevan. Više od devedeset posto pjevača uopće ne moram vježbati, jer mi nisu prevelik izazov. Bez problema vladam vokalnim tehnikama i prepoznavanjem emocija kod ljudi, što je neophodno u ovom poslu. No, najveći izazov su mi pjevači kova Šabana Šaulića, jer nikad u životu nisam pjevao folk muziku, s kojom dolaze trileri u glasu. Imam prirodni vibrato, ali triler je nešto što se mora uvježbati. Zato mi je Šaban najveći izazov'', kazao je Zovko, dodavši da je oduvijek volio izazove.Ovo je prvi video, Vol. 1 sa 35 pjevača, a u dogledno vrijeme, navodi se dalje u opisu YouTube videa, dolazi i Vol. 2, gdje će se naći Oliver, Šaban, Gibonni, Tereza, Monteno, Hari, Samardžić, Joksimović itd. Pa onda i Vol. 3.

Mostarac je ovaj talent dugo skrivao od šire javnosti. Zabavljao je samo prijatelje imitacijama pjevača, glumaca i poznatih ličnosti, nakon čega je odlučio svoj talent unovčiti i predstaviti se javnosti.
Prijavi grešku


Komentari (23)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...