Centar regije
781

Pogledajte kako je bilo na trodnevnoj novogodišnjoj zabavi u Sarajevu

Klix.ba
Novogodišnje slavlje u Sarajevu je trajalo tri dana, a najbolji provod definitivno je bio na gradskim ulicama. U videu pogledajte kako je najluđa noć dočekana u glavnom gradu BiH, ali i kako je trajalo zagrijavanje i kako je bilo na svojevrsnoj reprizi novogdišnje proslave.

Trodnevna novogodišnja zabava započela je 30. decembra koncertom Omladinskog orkestra "MuzikArt" ispred Katedrale. Posjetioci su imali priliku poslušati izvedbe muzičkih djela velikih majstora, od Johanesa Brahmsa do Offenbacha i Straussa pod dirigentskom palicom Emira Mejremića.

Nakon što su 31. decembra DJ Drop Department i bend The Last Location odličnom svirkom zagrijali atmosferu, u najluđoj noći je ispred SCC-a, pred više od 80.000 ljudi, nastupio legendarni Zdravko Čolić. Koncert, koji je trajao više od tri sata, započeo je evrovizijskim hitom "Gori vatra" iz 1973. godine. "Mjerkam te mjerkam", "Okano", "Pisat ću joj pisma duga", "Esma" i "Produži dalje" samo su neke od brojnih pjesama koje je publika pjevala uglas s legendarnim pjevačem.

Svojevrsnu reprizu novogodišnje noći sarajevskoj publici, ali i brojnim turistima ispred Vječne vatre priredila je kultna grupa Crvena jabuka. Atmosferu je zagrijala Ina Hamzić sa bendom Open Mind Group, a nakon toga je zapjevao Žera koji je koncert otvorio pjesmom "Tvoga srca vrata". Uprkos hladnom vremenu i slaboj kiši koja je povremeno padala publika je pjevala uglas sa Žerom, a od Vječne vatre pa sve do Centralne banke i dalje niz Titovu ulicu plesali su i zabavljali se posjetioci svih godišta.

Produženi novogodišnji program organizirali su Gradska uprava Grada Sarajeva, uz finansijsku pomoć Vlade KS i četiri gradske općine, Kanton Sarajevo i Turistička zajednica KS. Tehnički organizator bio je MBA Centar d.o.o. Sarajevo, a za realizaciju i produkciju videa bila je zaslužna firma NEWEVENT d.o.o. Sarajevo.